🍀 Komu sa nelení, tomu sa zelení. Na všetky UMELÉ TRÁVY využite zľavu 15 % s kódom TRAVA15

Ako na vyrovnanie podlahy alebo zarovnajte si to!

Rozhodnuté. Budete pokladať novú podlahu alebo metrážový koberec a neviete, kde presne začať? Podklad totiž musíte mať perfektne vyrovnaný. Ideálnym riešením je samonivelačná stierka.

Za skvelé riešenie sa považujú nivelačné a samonivelačné stierky. Ich použitie je totiž úplne jednoduché a výsledok je pri dodržaní predpísaného postupu stopercentný. Tešne pred zatuhnutím sa totiž samovoľne, a predovšetkým rovnomerne rozlejú po celej podlahe. A to na milimeter presne. Podlahu tak budete mať dokonale rovnú a pripravenú na pokládku.

Základom je podlahu ešte pred vystierkovaním dôkladne vyčistiť , zbaviť všetkých nečistôt a prípadné väčšie nerovnosti väčšie ako 2 centimetre vopred vyrovnať. Je dôležité odstrániť aj lepidlá či farby z predchádzajúcich krytín. Pri práci so stierkovou hmotou musíte byť dostatočne obratný a pracovať rýchlo, aby vám stierka nezasychala, vždy sa držte technického návodu a pracovného postupu zvoleného výrobcu stierky. Zmes rozlejete po celej ploche , ktorú chcete vyrovnať, a ona sa následne sama roztiahne do všetkých krajov a rovnomerne vyplní priestor. Nezabudnite, že medzi podlahu a stierku treba aplikovať ešte penetráciu, aby stierka správne priľnula.

Akú stierku zvoliť?

Záleží na tom, akú hrúbku potrebujete a akú savosť. Dôležité je aj to, či máte podlahové vykurovanie. Na jemné a drobnejšie porovnanie podlahy sa používa stierka samonivelačná , ktorá sa dá aplikovať už od pri hrúbke 1 milimeter až do 2,5 centimetra. Sterkovaciu hmotu zmiešate podľa pomeru v návode s vodou a nalejete na vyčistenú (a penetrovanú) podlahu. Stierku následne rozprestrite ježkovým odvzdušňovacím valčekom. Pozor: nivelačnú stierku musíte chrániť pred slnkom, teplotnými šokmi i prievanom. Tuhne približne hodinu, dovtedy s hmotou nijako nemanipulujte. Ak sa budete držaťpredpísaných postupov, úspech vás neminie. V prípade, že si na stierkovanie netrúfnete, nie je žiadna hanba pozvať si odborníka.

Pokladanie podlahy


Pozrite sa na našu ponuku podláh

Súvisiace články z kategorie Aladinov radca

Sprievodca kusovými kobercami. Ako vybrať ten pravý?

Sprievodca kusovými kobercami. Ako vybrať ten pravý?

Koberec má v interiéri svoju veľkú úlohu: dokáže vhodne doplniť vybavenie miestnosti, stane sa nosným dekoratívnym prvkom, vymedzí priestor na zábavu a vnesie do priestoru rovnováhu.
Čítať viac
Ako ušetriť až niekoľko tisíc ročne za kúrenie kúpi koberce?

Ušetrite až niekoľko tisíc ročne za kúrenie. Kúpte si koberec

Vedeli ste, že môžete ušetriť až niekoľko tisíc ročne za náklady na kúrenie kúpou vhodného koberca?
Čítať viac
Ktoré podlahové krytiny sú vhodné pre alergikov?

Ktoré podlahové krytiny sú vhodné pre alergikov?

Pre alergikov je prostredie domova kľúčovým faktorom pre zdravie a pohodu. Výber správnej podlahy môže mať vplyv na kvalitu vzduchu v miestnosti a na množstvo alergických reakcií. Prečítajte si náš článok.
Čítať viac