🔔 Podlahy a metrážne koberce v AKCII! Využite až 44% zľavu s kódom PODLAHA15.

Ako vybrať umelú trávu?





Prečo zvoliť umelú trávu?

Bojujete s tým, že váš balkón je veľmi šedý a radi by ste naň vniesli viac zelene? Máte v okolí bazéna od detí vyšliapaný trávnik a bazén plný trávnych nečistôt? A viete, že nielen tieto otázky ľahko vyrieši umelý trávnik?

Už dávno skočila doba, kedy vyzeral jeden balkón ako druhý. Ak ste milovníci prírody a bývate v meste, nie je nič jednoduchšie ako si aspoň opticky spríjemniť prostredie, kde trávite svoj čas. Na balkóny a terasy sa hodia umelé trávniky s vysokým vlasom. Majú totiž veľmi príjemný nášľap bosou nohou. Budete tak mať pocit, že chodíte po skutočnom trávniku. Navyše na prvý pohľad je umelá tráva nerozoznateľná od tej skutočnej.

Kam sa hodí?

Umelé trávniky na celoročné použitie sú ideálnou krytinou pre strešné terasy, balkóny, verandy aj záhrady. Majú výborné vlastnosti udržať si prirodzený vzhľad a dlhú životnosť s nízkymi prevádzkovými nákladmi, a navyše úplne bez starostí s údržbou. Väčšina umelých trávnikov má drenážne otvory na lepší odvod vody. Stačí si len vybrať dĺžku vlasu a rozmyslieť si, kam všade trávnik umiestnite.


Ako správne vybrať umelú trávu?

Rozhodnite sa medzi praktickosťou alebo komfortom

Najprv je dôležité uvedomiť si, aký účel má pre Vás tráva plniť. Ide skôr iba o zakrytie plochy, aby tráva slúžila iba ako podložka, alebo by tráva mala aj vierohodne vyzerať a byť príjemná a mäkká na dotyk? V jednotlivých trávach je naozaj veľký rozdiel, čo sa týka kvality aj pocitu, keď sa ich dotknete so zvyšujúcou sa cenou úmerne rastie aj kvalita. Všeobecné pravidlo pri výbere trávy je sledovať parametre ako výška vlasu a celková hmotnosť . Čím vyššie budú tieto parametre, tak tým kvalitnejšie a spravidla mäkšie bude trávy.

Lacné trávy s nízkym vlasom

Pokiaľ od trávy nemáte takmer žiadne očakávania, a bude Vám slúžiť len ako podložka, môžete siahnuť po najlacnejšej tráve bez vlasu alebo s veľmi nízkym vlasom. Dôležité upozornenie je, že najlacnejšie trávy sú relatívne tenké a nemajú farebnú stálosť. Tzn. čím viac bude tráva vystavená slnečnému svitu, tým viac je pravdepodobné, že vyšisuje alebo zosvetlí. Tenké trávy majú aj ďalšie riziko, že sa najľahšie opotrebujú alebo pretrhnú, pretože majú v sebe najmenej materiálu. Nie je výnimkou, že pri kúpe najlacnejšej trávy táto tráva môže vydržať len jednu sezónu (v závislosti od záťaže). Naopak výhoda týchto tráv je, že sú praktické na údržbu a ľahko sa udržujú čisté.


Odolnosť nadovšetko

Pokiaľ chcete vysokú odolnosť, zároveň praktickosť, a nevadí Vám, že tráva bude na dotyk drsnejšia, tak existujú rady, ktoré sú najodolnejšie a poradia si aj s najvyššou záťažou. Také trávy sú spravidla cenovo minimálne 2x drahšie ako najlacnejšia tráva, a majú vlas alebo celkovú výšku do maximálne 1cm.


Hľadáte rozumne vyzerajúcu trávu za rozumnú cenu?

Tu sa pozerajte na výšku vlasu zhruba medzi 2-3 cm. Táto skupina tráv môže vyzerať veľmi reálne - pre najvernejší efekt odporúčame vybrať trávu, ktorá má v sebe aj žlté steblá. Všeobecne platí čím vyššia hmotnosť na m2, tým kvalitnejšia. Odporúčame vyberať trávy s hmotnosťou aspoň 1 kg/m2.

Vysoká kvalita a mäkkosť nadotok

Vieme, že iba podľa obrázkov človek ťažko spozná, aká tráva bude pocitovo na dotyk, ale pokiaľ si chcete dopriať skutočnú kvalitu, odporúčame zabrúsiť do tohto segmentu - sme presvedčení, že to nebudete ľutovať. Umelé trávy s vyšším vlasom (okolo 4 cm) as vysokou celkovou hmotnosťou (minimálne 2 kg/m2) sú naozaj príjemné a doslova sa do nich zaboríte. Výhoda týchto tráv s vysokou hmotnosťou a hustotou je aj tá, že Vám časom vlas nebude ľahať na rozdiel od lacnejších alternatív, ale tráva zostane vysoká a mäkká. Skrátka trávy vyšších kvalít sú skutočne mimoriadnym zážitkom.


Ako vybrať z konkrétnych produktov v našej ponuke?

Trávny koberec Rosemary NEW- luxusná a veľmi mäkká

Luxusná, krásna, extrémne mäkká tráva, do ktorej sa nohy naozaj zaboria je od belgického výrobcu s tradíciou Lano. Ak chcete naozaj kvalitný koberec siahnite po tomto.



Pozrite sa na trávny koberec Rosemary NEW

Trávny koberec Ascot - dobrý pomer cena/kvalita

Ideálny koberec so skvelým pomerom cena/kvalita je koberec Ascot. Má krátky vlas, je vysoko odolný, neplesnivý a veľmi rýchlo schne.



Pozrite sa na trávny koberec Ascot

Trávny koberec Camelia New - najlacnejšia realistická tráva

Realisticky vyzerajúca tráva s vysokým komfortom a odolnosťou, navyše za rozumnú cenu je trávny koberec Camelia New.

Pozrite sa na trávny koberec Camelia New

Trávny koberec Sporting - najlacnejšia tráva, ideálna k bazénu

Trávniky s nižšou dĺžkou vlasu sa zase hodia k bazénom. Vhodné sú predovšetkým kvôli svojej nízkej cene a jednoduchosti v údržbe. K bazénom voľte vždy krátky vlas, nezachytávajú sa v nich totiž nečistoty, ktoré inak prenášate na bosých nohách do vody.

Tip: Okolo bazéna aj pod neho odporúčame najlacnejší trávny koberec Sporting, ktorý dodávame aj v tvare kruhu .



Pozrite sa na trávny koberec Sporting

  • Umelá tráva Princess metrážna
    • Najlepší trávny koberec
    Doprava zadarmo Zašleme vám vzorku zadarmo poštou
    To najlepšie
    Umelá tráva Princess metrážna
    6.5. či 7.5. u vás.

    Umelý trávny koberec Princess patrí medzi najlepšie špičky na trhu. Veľká hustota vlákien a ich výška 65mm vytvárajú veľmi vysoký nadštandard čo si môžete zakúpiť. Pre veľmi reálnu podobu s prírodnou trávou, je trávny koberec opatrený rôznymi farebnými odtieňmi zelenej a béžovej. To vytvára krásny a prirodzený vzhľad. Vysoké a husté vlákna sa tiež...

Jednoducho to najlepšie - trávny koberec Princess

Niečo pre "fajnšmekrov". Trávny koberec Princess patrí medzi kvalitné vonkajšie koberce s extra vysokým a odolným vlasom. Pre realistický vzhľad sú použité zelené vlákna vo viacerých odtieňoch a výškach a medzi ne sa prepletajú béžové vlákna imitujúce staršie časti trávy. Vysoká hustota, mäkkosť a jemnosť poskytuje komfort, ktorý si zamilujete.



Pozrite sa na trávny koberec Princess

  • Umelá tráva Spring modrá metráž
    • Modrá a odolná
    Doprava zadarmo Zašleme vám vzorku zadarmo poštou
    Ľudovka
    Umelá tráva Spring modrá metráž
    Skladom, do 2 prac. dní odošleme

    Umelý trávnik Spring zaujme na prvý pohľad svojou netradičnou farbou. Výrazná modrá doslova septembra. Vlas je tu krátky a tým pádom veľmi odolný a ľahký na čistenie. Trávny koberec Spring nájde uplatnenie hlavne pri bazéne a vírivke, alebo ako podložka pod neho. Rubová strana je perforovaná, takže voda môže bez problémov odtekať. Vlákno vyrobené z...

Trávny koberec Spring - jediná modrá tráva

Extravagantný trávnik? Nie je problém. Aj keď každé malé dieťa vie, že tráva je zelená, nemusí to tak vždy byť. Trávny koberec Spring na prvý pohľad zaujme svojou netradičnou výrazne modrou farbou. Vďaka krátkemu vlasu svoje uplatnenie nájde predovšetkým okolo bazéna alebo vírivky.



Pozrite sa na trávny koberec Spring

Umelé trávniky sú ideálnym funkčným aj dekoračným prvkom a skvele podčiarknu celkový vzhľad miestnosti aj záhrady. Využiť ich môžete napríklad aj na odrazovú plochu pod detskou hojdačkou alebo dojazdovú plochu pri šmykľavke. Dieťa sa tak namiesto vyšliapaného a špinavého priestoru bude odrážať od mäkkej a pohodlnej podložky. Inštalácia trávnych kobercov nie je vôbec náročná a hravo ju zvládne každý. Stačí narezaný koberec rozložiť a pripevniť ho buď kolíkmi alebo spoje podlepiť špeciálnym lepidlom.



Zobraziť kompletnú ponuku umelých tráv

Súvisiace články z kategorie Umělé trávy

Ako sa starať o umelú trávu?

Ako sa starať o umelú trávu?

Trávne koberce sú tak nenáročné a zároveň tak pohodlné, že sa okamžite stanú vašimi favoritmi. Prečítajte si, ako sa o umelú trávu starať.
Čítať viac
INŠPIRUJTE SA: Pozrite sa na využitie umelej trávy

INŠPIRUJTE SA: Pozrite sa na využitie umelej trávy

Kde všade je možné použiť trávny koberec? Vďaka jednoduchej údržbe ponúka neobmedzené možnosti. Pozrite sa na ukážky inštalácie umelej trávy.
Čítať viac
Umelá tráva: často kladené otázky

Umelá tráva: často kladené otázky

Nemáte skúsenosti s umelou trávou a máte množstvo otázok? Poznáme odpovede. Prečítajte si náš článok.
Čítať viac