🔔 Podlahy a metrážne koberce v AKCII! Využite až 44% zľavu s kódom PODLAHA15.

Ako sa starať o umelú trávu?

Trávne koberce sú tak nenáročné a zároveň tak pohodlné, že sa okamžite stanú vašimi favoritmi. Nemusia sa kosiť, nepotrebujú ani kvapku vody a zelenajú sa slnečnému úpalu napriek. Údržba umelého trávnika je hotová raz dva. Ako na ňu? Prečítajte si, ako sa o trávny koberec starať, aby zostal vo forme.

Bežná údržba

Základom je trávu pravidelne zbavovať hrubých nečistôt. K tomu sa hodí vysávač, metla alebo fukár na lístie. Na odstránenie prachu a drobnejšie špiny môžete použiť hadicu s vodou alebo vapku, ktorými blato a nečistoty jemne vypláchnete.

Na čo si dať pozor

Umelému trávniku nerobia dobre drastické chemické čističe a pozor si treba dať aj na oheň. Vypaľovanie nečistôt, horúce uhlíky z grilu alebo ohniska, to všetko môže trávny koberec nenávratne poškodiť.

Kefovanie

Na miestach, kde sa po trávniku veľa chodí, môžu vlasy koberce časom polehávať. Pravidelným česaním mäkkou kefou do rôznych strán vlákna trávy napriamite. Pomáha tiež zasypaniu kremičitým pieskom, vďaka ktorému zostane vlas koberca vzpriamený.
Umelá tráva na terase pri rodinnom dome

Dážď a vlhkosť

Trávne koberce si s vlhkosťou poradia bez problémov. Pokiaľ ich položíte na mäkký povrch, nemusíte sa o dážď starať vôbec. Voda trávnikom pretečie a koberec vyschne. Na tvrdom povrchu je pri nižších radoch vhodný variant trávnika s nopmi zo spodnej strany, ktoré odvod vlhkosti podporia. Vyššie rady tráv si s vodou poradia ľahko aj bez nopov a na tvrdom podklade.

Sneh a mráz

Zimnému počasiu umelá tráva odoláva s prehľadom. Nevadí sneh ani mráz. Pozor si treba dať len na zamrznutej kaluže, pretože ľad by mohol trávnik potrhať. Pokiaľ sa z trávnika rozhodnete odstrániť sneh, odhrňujte ho plastovým hrablom. Kovové nástroje by mohli trávny koberec poškodiť. Nepoužívajte soľ, pretože tá by na povrchu koberca mohla zanechať fľaky.

Keď na koberec svieti slnko

Pri základných umelých trávach si treba dať pozor aj na slnečné žiarenie, pretože môžu na priamom slnku šisovať alebo meniť farbu. Koberce zo stredného a vyššieho radu priamemu slnku odolajú, pretože sú vybavené UV filtrom, ktorý pomáha farebnej stálosti.

Škvrny od kávy, vína alebo čaju

Pokiaľ na koberec niečo vylejete, nie je problém ho vyčistiť. Škvrnu odporúčame zmyť kanvou so studenou vodou a nečistoty zotrieť handrou.

Ponuka umelých tráv



Pozrite sa na všetky umelé trávy

Súvisiace články z kategorie Umělé trávy

INŠPIRUJTE SA: Pozrite sa na využitie umelej trávy

INŠPIRUJTE SA: Pozrite sa na využitie umelej trávy

Kde všade je možné použiť trávny koberec? Vďaka jednoduchej údržbe ponúka neobmedzené možnosti. Pozrite sa na ukážky inštalácie umelej trávy.
Čítať viac
Umelá tráva: často kladené otázky

Umelá tráva: často kladené otázky

Nemáte skúsenosti s umelou trávou a máte množstvo otázok? Poznáme odpovede. Prečítajte si náš článok.
Čítať viac
NÁVOD: Ako položiť umelý trávnik?

Ako položiť umelý trávnik?

Máme tu rady, ako celú akciu s trávnym kobercom zvládnuť s vlastnou pomocou. Stačia šikovné ruky, trocha odvahy a predzáhradka alebo placiek za domom sa budú zelenať v cuku letu.
Čítať viac