🍀 Komu sa nelení, tomu sa zelení. Na všetky UMELÉ TRÁVY využite zľavu 15 % s kódom TRAVA15

♻️ Udržateľnosť a ekológia v Mojkoberec.sk

Certifikát Udržitelný e-shop
Sme hrdými držiteľmi certifikátu UDRŽATEĽNÝ E-SHOP, ktorý udeľujú spoločnosti Heureka, Visa, Komerční banka a Asociácie spoločenskej zodpovednosti. Prečítajte si, čo všetko robíme pre udržateľnosť a ekológiu.

Pre našu firmu je dôležité byť udržateľnou a dbať na ochranu životného prostredia. Veríme, že máme zodpovednosť za to, aký vplyv má naša činnosť na planétu a že musíme konať s ohľadom na budúcnosť. A kto vie, možno sa nám nakoniec podarí byť nielen príkladom udržateľného podnikania, ale aj motiváciou pre ďalšie firmy, aby sa k nám pridali.

Mojkoberec.sk je eshop, ktorý predáva mnoho kvalitných a ekologických kobercov a podlahových krytín z prírodných, recyklovaných aj recyklovateľných materiálov. Ako teda môže byť tento eshop udržateľný a fungovať v súlade s ekologickými princípmi?


Výber materiálov

V kobercovej a podlahovej brandži je mnoho rôznych výrobcov po celom svete. My si do ponuky vždy vyberáme produkty od dodávateľov, ktorí dbajú na udržateľnosť a ekológiu. V našej ponuke tak nájdete napríklad:

Ekologicky prívetivé koberce
Pozrite sa do kategórie EKO koberce

Doprava

V Mojkoberec.sk sa snažíme minimalizovať dopad dopravy na životné prostredie. Aj preto ponúkame služby zadarmo pre zákazníkov v ČR a na Slovensku, ktoré majú za cieľ uľahčiť zákazníkom výber vhodnej podlahovej krytiny ešte pred nákupom. Tým sa znižuje množstvo balíkov, ktoré sú prepravované. V prípade objednávky viacerých produktov sa snažíme všetko zabaliť do jednej zásielky. Ďalej spolupracujeme s dopravcami, ktorí majú ekologické vozidlá a neutrálnu uhlíkovú stopu. Snažíme sa tiež minimalizovať množstvo baliaceho materiálu a neustále hľadáme ekologickejšie alternatívy.

Zodpovedný prístup k odpadu

Dbáme na správne triedenie odpadu a recykláciu. Zvyšujeme pomer biologicky odbúrateľných obalov a snažíme sa minimalizovať množstvo plastového baliaceho materiálu. Všetky zvyšky kobercov a PVC, ktoré vznikajú pri rezaní v našom sklade aj v skladoch dodávateľov zbierame a snažíme sa im dať druhú šancu v obehu. Veľkú časť odrezkov darujeme útulkom pre zvieratá (dlhodobo spolupracujeme napr. s PetHero), časť darujeme školám, škôlkam a neziskovým organizáciám, ktoré ich používajú na kreatívnu prácu s deťmi či hendikepovanými ľuďmi a časť ponúkame našim zákazníkom za symbolickú cenu.

Spolupráca s certifikovanými výrobcami

Radi spolupracujeme s výrobcami, ktorí majú certifikáty, ako je GOTS, Fairtrade alebo FSC. Tieto certifikáty zaručujú, že výrobky sú vyrobené s ohľadom na pracovné podmienky zamestnancov a na životné prostredie.

Koberce a sedáky do škôlky
Koberce a zvyšky kobercov do útulku
Veľkú časť odrezov darujeme útulkom pre zvieratá

Podpora miestnych dodávateľov

Mojkoberec.sk preferuje miestnych dodávateľov a snaží sa minimalizovať množstvo prepravovaných tovarov. Eshop týmto spôsobom znižuje emisie skleníkových plynov a podporuje miestnu ekonomiku. To sa týka tak nákupu obalových materiálov, ako aj chémie používanej pri pokládke alebo občerstvení pre zamestnancov na pracovisku.

Okrem toho všetkého sa snažíme minimalizovať dopad našej firmy na životné prostredie v mnohých ďalších maličkostiach. V sklade využívame ekologické vysokozdvižné vozíky, firemný vozový park postupne začína využívať ekologickejšie spôsoby pohonu, sklad aj kancelárie vykurujeme udržateľnejším spôsobom, a tak ďalej. Skrátka ekológia a udržateľnosť sú hodnoty pevne zakorenené v našej firemnej DNA a my usilovne pracujeme na tom, aby sme čoskoro o sebe mohli vyhlásiť, že sme ekologicky udržateľná firma s pozitívnym vplyvom na životné prostredie .

Aké ekologické koberce u nás nájdete?

Related Posts: z kategorie Aktuality

Aladinova fotoreportáž z presláveného veľtrhu Domotex

Aladinova fotoreportáž z presláveného veľtrhu Domotex

Čím nás oslnil 34. ročník svetového veľtrhu kobercov a podlahových krytín?
Čítať viac
Trendy v interiéri na rok 2024: pohodlie a návrat k prírode

Trendy v interiéri na rok 2024: pohodlie a návrat k prírode

Dizajnové trendy prichádzajú a odchádzajú. Tie, ktoré udajú smer tohto roku, si získajú vaše srdce. Prečítajte si o trendoch na rok 2024.
Čítať viac
Ohliadnutie za rokom 2023

Ohliadnutie za rokom 2023

Všetkých 365 dní roku 2023 je za nami. Aké boli? Stály za to! Prečítajte si, čím sme v Môjkoberci vlani žili, čo sa zmenilo a ako veľmi sme zlacneli (dosť).
Čítať viac