🔔 Podlahy a metrážne koberce v AKCII! Využite až 44% zľavu s kódom PODLAHA15.

Asra wool koberce

Ručne všívané koberce Asra wool v krásnych pastelových farbách. Vyrábajú sa ručne technikou hand-tufted v Indii, a preto sú dnes pomerne vzácnymi kúskami. Ručná výroba je v porovnaní so strojovou oveľa náročnejšia a každý koberec má svoju vlastnú osobnosť a je originálom. Okrem toho bude tento koberec pravdepodobne najekologickejším výrobkom vo vašej domácnosti, pretože pri výrobe sa nepoužíva elektrická energia. Až na spracovanie novozélandskej vlny a zažehlenie farbiva je všetko ručná práca. Koberce vás určite potešia svojím veľmi mäkkým a hustým strihaným vlasom. Môžete ich použiť v spálni, kde oceníte ich hrejivý povrch, alebo v obývacej izbe.

Filtrujte danú kategóriu

Farba
Viac... Menej
Štýl
Viac... Menej
Rozmery kobercov
Viac... Menej
Tvar
Viac... Menej
Typ vlasu
Viac... Menej
Trieda kvality
Viac... Menej
Cena
203 366
Možnosť vzoriek
Viac... Menej
Špeciálne vlastnosti
Viac... Menej
Určenie podľa miestnosti
Viac... Menej
Spodná strana
Viac... Menej
Materiál
Viac... Menej
Špecifikácia materiálu
Viac... Menej
Značky
Viac... Menej
Výška vlasu v mm
Viac... Menej
V tomto type radenia sú uprednostňované produkty, ktorým najlepšie vychádza kombinácia predajnosti, úrovne prezentácie a dobrého hodnotenia.
6 produktov
Zobraziť 1 - 6 z 6 položiek

Pozrite sa, ako sa tieto ručne všívané koberce vyrábajú:


1. Ručné všívanie koberca pomocou špeciálnej látkovej pištole (spôsob tkania - hand tufting)

Pri ručnej metóde tufting je základná osnova koberca pevne napnutá a dokonale vyrovnaná. Do tejto osnovy potom majster všíva vzor koberca pomocou špeciálnej ručnej pištole. Pri tejto práci musí byť veľmi opatrný a nesmie pretiahnuť. Tkáč sa snaží používať čo najviac nite jednej farby naraz. Zakaždým keď chce zmeniť farbu látky, musí pištoľ odistiť, manuálne látku vybrať a nasadiť nový prameň s novou farbou. Pri výrobe kobercov sa používa len kvalifikovaná pracovná sila skúsených majstrov tkáčov a v žiadnom prípade sa nevyužíva detská práca.


Tkanie koberca na loome

Ako prebieha tuftovanie naživo? Pozrite sa tu:


2. Oprava uzlíkov

Pokiaľ sa zistí, že sa osnova alebo vzor koberca mierne rozchádza, pracovníci vezmú špeciálny nástroj pripomínajúci dláto a s jeho pomocou uzlíčky vyrovnajú jeden po druhom. Prvý opravár bije malým kladivkom do nástroja a uzlíky posúva, druhý mu dvoma kovovými tyčkami koberec drží, aby sa neposúvali miesta, ktoré sú v poriadku.

Oprava uzlíkov

3. Zastrihávanie vlákien

Tkaním koberca práca však nekončí. Potom, čo je koberec utkaný, prichádza celá séria úprav a kontrolných opatrení. Prvý z nich je ručné zastrihávanie vlasov klasickými nožnicami, aby bol vlas koberca vyrovnaný. Ide o veľmi precíznu prácu. Jedno zlé strihnutie a koberec môže byť nenapraviteľne poškodený.

Zastrihávanie koberca


4. Generálna kontrola

Koberec ešte raz prechádza dôkladnou kontrolou. Táto kontrola je oveľa podrobnejšia než všetky predchádzajúce. Odstraňujú sa tu posledné malé defekty, ktoré sa na koberci nachádzajú. Môže dochádzať k drobným úpravám týkajúcich sa zastrihávania vlasu alebo k poslednému nepatrnému vyrovnávaniu motívu.

Generálna kontrola koberca

5. Umývanie koberca

Koberec sa ponorí do nádoby s vodou, kde sa nechá 3-5 dní. Potom sa vytiahne a dreveným nástrojom pripomínajúcim rýľ sa z neho voda dostane. Tento rýľ s plochou spodnou hranou sa do koberca 200-300 krát zaborí a tiahlym pohybom odhrnie z koberca vodu. Celý tento proces ponorenia do kade sa vykonáva až 3x, pretože materiál tak získava stálejšie a kontrastnejšie farby.

Umývanie koberca

6. Sušenie a finálne úpravy

Koberec sa napne na rovnú voľnú plochu – obvykle na záhradu či na strechu budovy, kde sa nechá po niekoľko dní schnúť na slnku. Vzhľadom na to, že je v Indii slniečko takmer každý deň mimo obdobia dažďov, vysúšanie funguje úplne spoľahlivo a bez problémov. Pri období dažďov sa koberce sušia v špeciálnych uzavretých komorách pri vyššej teplote. Zároveň tu už naposledy dochádza k vyrovnávaniu koberca. Pri sušení by totiž koberec ešte mohol nepatrne zmeniť tvar a tomu sa napnutím zabráni.

Sušenie koberca


Koberec bol vyrobený majstrami v odbore. V priebehu výroby nebola využitá detská práca.
Care Fare - nebola použitá žiadna detská práca

Kvalita koberca je veľmi prísne kontrolovaná naším spolupracovníkom priamo v Indii:


Mojkoberec pre Vás v Indii vyberá len tie najlepšie produkty

Mojkoberec v Indii

Súvisiace články na blogu:

Čo sú koberce Gabbeh a prečo ich musíte mať?

Čo sú koberce Gabbeh a prečo ich musíte mať?

Zabudnite na chvíľku na Aladina a jeho lietajúci kúzelný koberec, pretože dnešnou hviezdou sú koberce Gabbeh! Prečítajte si viac o týchto majstrovských dielach.
Čítať viac