🔔 Podlahy a metrážne koberce v AKCII! Využite až 44% zľavu s kódom PODLAHA15.

Náš najobľúbenejší kúzelný koberec: Gabbeh

Zabudnite na chvíľku na Aladina a jeho lietajúci kúzelný koberec, pretože dnešnou hviezdou sú koberce Gabbeh! Tieto majstrovské diela, ktoré majú svoj pôvod v Iráne, sa dnes vyrábajú aj v ďalších krajinách, ako je napríklad India. Ak ste si vždy priali vlastniť kus kúzla, ktorý by vám zároveň spríjemnil domov, je čas si zaobstarať Gabbeh.


Gabbeh, čo v preklade z fársí znamená „hrubý“ alebo „prírodný“, bol pôvodne vytváraný kočovnými kmeňmi iránskych hôr. Dnes sa však tieto koberce šíria po celom svete, rovnako ako ich dobrá nálada. Hoci nemôžu lietať, ich živé farby a jedinečné vzory vás zaručene vytiahnu k designovému nebu.


Koberce Gabbeh môžu mať rôzne farby aj motívy, všetky sú ale zviazané s prírodou. A tak sa na týchto kobercoch často objavujú kone, slony a ďalšie krásne zvieratá.


Niektorí tvrdia, že gabbeh koberce majú magické schopnosti. Nikto nevie, ako to robia, ale záhadne dokážu premeniť obyčajnú miestnosť na útulné a štýlové prostredie.

Ak si chcete niektoré gabbehy prezrieť, žmurknite napríklad na koberce Asra , z indického mesta Bhadohi.

Koberce z radu Asra

pozrite sa na Gabbeh koberce



Pozrite všetky koberce Gabbeh

Súvisiace články z kategorie Inšpirácie a súčasné designové trendy

Vianočná kobercová inšpirácia

Vianočná kobercová inšpirácia

Vianoce sa rýchlo blížia, a tak si určite kladiete tú najčastejšiu otázku: aký vianočný darček by ste mali zaobstarať svojim blízkym? Prečítajte si náš článok s tipmi.
Čítať viac
Inšpirujte sa v interiéri jesennými trendmi tohto roku

Inšpirujte sa v interiéri jesennými trendmi tohto roku

Teplé deky, vôňa sviečok a prechádzky v opadanom lístí – áno! Ale jeseň ale nie je len o tom, hľadajte inšpiráciu v najnovších trendoch.
Čítať viac
Provence štýl v interiéri – jednoduchá rafinovanosť francúzskeho vidieka

Provence štýl v interiéri – jednoduchá rafinovanosť francúzskeho vidieka

Provence štýl odráža stáročnú tradíciu francúzskych vidieckych domov a nenapodobiteľnú krásu Azúrového pobrežia. Ako tento štýl dosiahnuť v interiéri?
Čítať viac