🍀 Pokoste ceny umelých tráv s kódom TRAVA10. Výpredaj tráv a zľavy až 28%.

Ako na vyrovnanie podlahy alebo zarovnajte si to!

Rozhodnuté. Budete pokladať novú podlahu alebo metrážny koberec a neviete, kde presne začať? Podklad totiž musíte mať perfektne vyrovnaný. Ideálnym riešením je samonivelačná stierka.

Za skvelé riešenie sa považujú nivelačné a samonivelačné stierky. Ich použitie je totiž úplne jednoduché a výsledok je pri dodržaní predpísaného postupu stopercentný. Tešne pred zatuhnutím sa totiž samovoľne, a predovšetkým rovnomerne rozlejú po celej podlahe. A to na milimeter presne. Podlahu tak budete mať dokonale rovnú a pripravenú na pokládku.

Základom je podlahu ešte pred vystierkovaním dôkladne vyčistiť , zbaviť všetkých nečistôt a prípadné väčšie nerovnosti väčšie ako 2 centimetre vopred vyrovnať. Je dôležité odstrániť aj lepidlá či farby z predchádzajúcich krytín. Pri práci so stierkovou hmotou musíte byť dostatočne obratný a pracovať rýchlo, aby vám stierka nezasychala, vždy sa držte technického návodu a pracovného postupu zvoleného výrobcu stierky. Zmes rozlejete po celej ploche , ktorú chcete vyrovnať, a ona sa následne sama roztiahne do všetkých krajov a rovnomerne vyplní priestor. Nezabudnite, že medzi podlahu a stierku treba aplikovať ešte penetráciu, aby stierka správne priľnula.

Akú stierku zvoliť?

Záleží na tom, akú hrúbku potrebujete a akú savosť. Dôležité je aj to, či máte podlahové vykurovanie. Na jemné a drobnejšie porovnanie podlahy sa používa stierka samonivelačná , ktorá sa dá aplikovať už od pri hrúbke 1 milimeter až do 2,5 centimetra. Sterkovaciu hmotu zmiešate podľa pomeru v návode s vodou a nalejete na vyčistenú (a penetrovanú) podlahu. Stierku následne rozprestrite ježkovým odvzdušňovacím valčekom. Pozor: nivelačnú stierku musíte chrániť pred slnkom, teplotnými šokmi i prievanom. Tuhne približne hodinu, dovtedy s hmotou nijako nemanipulujte. Ak sa budete držaťpredpísaných postupov, úspech vás neminie. V prípade, že si na stierkovanie netrúfnete, nie je žiadna hanba pozvať si odborníka.

Pokladanie podlahy


Pozrite sa na našu ponuku podláh

Súvisiace články z kategorie Vinylové a PVC podlahy

Ako vybrať laminátovú podlahu

Jak vybrat laminátovou podlahu

Ako vybrať plávajúcu podlahu, aby sedela vášmu interiéru aj štýlu života? Stačí si odpovedať na pár jednoduchých otázok, a budete mať doma lamino presne podľa vášho gusta.
Čítať viac
Laminátové podlahy vs. vinylové podlahy: bitka podlažných titánov

Laminátové podlahy vs. vinylové podlahy: bitka podlažných titánov

Tie nekonečné rozhovory o tom, akú zvoliť. Ale nestrachujte sa, milí čitatelia, dnes sa ponoríme do vôd nekonečného mora podlahových možností vysvetlíme si rozdiely medzi laminátovými a vinylovými podlahami.
Čítať viac
Všetko čo potrebujete vedieť o PVC podlahách

Predstavenie PVC podláh

Moderné PVC podlahy alebo lina, sú vyrábané za pomoci tých najpokročilejších technológií. Ako vybrať tú najvhodnejšiu?
Čítať viac