🔔 Podlahy a metrážne koberce v AKCII! Využite až 44% zľavu s kódom PODLAHA15.

Luxusný interiér v glamour štýle

Okázalý, luxusný a zmyselný – glamour interiér je pre skutočných pôžitkárov. Elegantný nábytok, trblietanie doplnkov a luxusné textílie posúvajú tento štýl na úroveň obydlia slávnych. Použiť ho môžete do všetkých miestností Vášho domova a pokiaľ ste vždy obdivovali honosné sídla hollywoodskych hviezd, bude tento štýl to pravé pre Vás.

Článok pre vás napísala naša dizajnérka

Pavla Tvrdíková
Profesionálna bytová dizajnérka
Poznáte z TV Prima (Majstri dielne)
Viac o Pavle


Poďme si teda povedať, ako vytvoriť tento očarujúci štýl

1. Dojem hrá hlavnú rolu

„Glam“ znamená pôvab, a tak musí tento štýl upútať na prvý pohľad dokonalým konceptom. Interiér evokujúci atmosféru života na vysokej nohe, si kladie za cieľ rozmaznávať hlavne dušu. Výrazné elegantné kusy nábytku k sebe v priestore dokonale ladia. Kvalitné materiály, lesk kovu a luxusné textúry a motívy by mali byť hlavnými prvkami tohto štýlu.

Buďte odvážni s dekorovaním múrov, glamour štýl vyžaduje elegantné nástenné lišty, veľké zrkadlá, alebo výrazné tapety s kovovým leskom, či 3D efektom.

Oknám pristanú textílie, ktoré sú zavesené od stropu až k zemi v pravidelných skladoch. Na doplnkoch je použitý materiál ako sklo, lesklý kov, mramor, masívne drevo alebo koža. Pri strope visí okázalý krištáľový luster.

Glamour štýl môže byť romanticky ozdobný s jemnými líniami, ale aj elegantne minimalistický s jednoduchými prvkami.

Koberec v štýle Glamour
Koberec v štýle Glamour

2. Čalúnený nábytok z kvalitných látok

Prepracované detaily čalúnenia sú v glamour interiéri dôležité. Nábytok s prešívanými vzormi, či už ide o čelo postele alebo pohovku, dodá priestoru okamžitý dotyk luxusu. Držte sa neutrálnych farieb, aby ste podporili tvar prepychového nábytku. Elegantné a pohodlné zároveň, budete sa cítiť ako v päťhviezdičkovom hoteli.

Koberec pri posteli v štýle Glamour
Koberec pri posteli v štýle Glamour

3. Zamerajte sa na plyšové a lesklé textúry textílií

Vzhľad a dojem z okúzľujúceho priestoru by mal byť tiež hmatateľný. Pokiaľ ide o materiály textílií stavte na zamat, hodváb alebo brokát v jemných vzoroch. Koberce v štýle Glamour musia potešiť Vaše bosé chodidlá príjemným strihaným vlasom z extrémne jemného materiálu.

So vzormi to nepreháňajte a vyberte si jeden, vďaka ktorému bude váš interiér pôsobiť viacrozmerne bez toho, aby bol preplnený. V jednoduchosti je krása, jeden vzor doplňte už minimalistickými prvkami a zamerajte sa na vysokú kvalitu, ktorá najlepšie poslúži rafinovanému estetickému účelu.

Jeden zo znakov Glamour štýlu sú extrémne jemné materiály
Jeden zo znakov Glamour štýlu sú extrémne jemné materiály

4. Minimalistická farebná schéma

Jednoduchá farebná paleta dá vyniknúť jednotlivým kúskom nábytku. Voľte neutrálnu farebnú schému bielych, smotanových až béžových odtieňov, ktoré môžete doplniť o jednu výraznú farbu.

Východiskovým bodom bude urobiť rozhodnutie o atmosfére, ktorú chcete priestorom navodiť. Priestranný a vzdušný bude vyžadovať svetlé tóny so zlatým leskom. Tajomná atmosféra si žiada tmavšie tóny, napr. šedá alebo fialová s lešteným strieborným dotykom kovu.

Koberce s tmavšími tónmi
Koberce s tmavšími tónmi

5. Harmónia celku

Pri tomto štýle viac, než pri iných je dôležitá celková harmónia priestoru. Vytvorte si jasne danú farebnú paletu, nepreháňajte to s dekoráciami. Stačí niekoľko kúskov, ktoré reprezentujú luxus ako sú párové lampy, robustné vázy, alebo zaujímavé sochy či obrazy. Tento štýl musí mať aj vycibrenú podlahovú krytinu. Koberec sa môže stať ústrednýmprvkom, od ktorého sa odvíja ostatné vzory a textúry. Aj tu platí pravidlo, že by mal byť najmä neprehliadnuteľný.

Koberec v štýle Glamour vie dodať priestoru harmóniu
Koberec v štýle Glamour vie dodať priestoru harmóniu

Aké koberce v glamour štýle u nás nájdete?



Pozrite sa na všetky koberce v štýle glamour

Súvisiace články z kategorie Inšpirácie a súčasné designové trendy

Vianočná kobercová inšpirácia

Vianočná kobercová inšpirácia

Vianoce sa rýchlo blížia, a tak si určite kladiete tú najčastejšiu otázku: aký vianočný darček by ste mali zaobstarať svojim blízkym? Prečítajte si náš článok s tipmi.
Čítať viac
Inšpirujte sa v interiéri jesennými trendmi tohto roku

Inšpirujte sa v interiéri jesennými trendmi tohto roku

Teplé deky, vôňa sviečok a prechádzky v opadanom lístí – áno! Ale jeseň ale nie je len o tom, hľadajte inšpiráciu v najnovších trendoch.
Čítať viac
Provence štýl v interiéri – jednoduchá rafinovanosť francúzskeho vidieka

Provence štýl v interiéri – jednoduchá rafinovanosť francúzskeho vidieka

Provence štýl odráža stáročnú tradíciu francúzskych vidieckych domov a nenapodobiteľnú krásu Azúrového pobrežia. Ako tento štýl dosiahnuť v interiéri?
Čítať viac