🍀 Pokoste ceny umelých tráv s kódom TRAVA10. Výpredaj tráv a zľavy až 28%.

Jak vybrat laminátovou podlahu

Ako vybrať plávajúcu podlahu, aby sedela vášmu interiéru aj štýlu života? Stačí si odpovedať na pár jednoduchých otázok, a budete mať doma lamino presne podľa vášho gusta. A keď plávajúce podlahe dáte správnu starostlivosť, vydržia v perfektnej kondícii roky. Poradíme, ako na to.

Umiestnenie podlahy

Základná otázka, na ktorú by ste si pri výbere plávajúcej podlahy mali odpovedať, je, kam ju chcete položiť. Podľa toho zvoľte vhodný typ. Do veľmi vyťažených priestorov, ako je obývačka alebo chodba, vyberte plávačku s vyššou odolnosťou. Do miest, kde je riziko, že bude podlaha v kontakte s vodou – napríklad v kúpeľni alebo kuchyni – voľte vodeodolnú plávajúcu podlahu.

Odolnosť laminátovej podlahy zistíte podľa označenia AC. Do domácnosti typicky stačí odolnosť AC3, ale pokiaľ je u vás doma rušno ako na hlavnej stanici, stojí za to voliť AC4 prípadne AC5, ktoré značí lamino vhodné pre vysokú záťaž.

Ako položiť laminátovú podlahu?

Hrúbka podlahy a podklad

Dôležitá je aj hrúbka plávajúcej podlahy. Môžete si vyberať v rozmedzí od 6 mm až do 12 mm hrúbky. Masívnejšie laminátové podlahy sa chovajú viac ako drevo a lepšie tiež tlmia kročajový hluk. Budete na nich mať pocit, akoby ste chodili po obláčiku. Aby sa vám príjemne chodilo a nebol počuť každý váš krok, zamerajte sa aj na podklad. Kvalitná podkladová vrstva dobre izoluje a zlepšuje akustiku, čo ocenia aj vaši susedia.

Dizajn a vzor

Laminátová podlaha sa ponúka v nekonečnom množstve designov, takže si vyberiete, či už je vám blízky francúzsky zámocký štýl alebo minimalistická moderna. Dekor prispôsobte celému interiéru, alebo naopak na základe podlahy vytvorte úplne nový štýl domova. Fantázii sa medze nekladú.

Laminátová podlaha v interiéri

Ako sa o lamino starať

Minimum vody. Podlahu pravidelne čistite, či už vysávačom alebo metličkou. Pokiaľ chcete lamino vytrieť, použite minimum vody.

Jemné prípravky na upratovanie. Vyhnite sa agresívnym čistiacim prostriedkom. Laminát nemá agresívne čističe rád, preto voľte špeciálne prostriedky na laminátové podlahy.

Ochrana pred poškriabaním. Pozor na piesok na podlahe alebo chôdzi v topánkach. Pod nábytok použite podložky, ktoré podlahu ochránia pred otlakmi. Pri sťahovaní neťahajte predmety po podlahe, mohli by zanechať ryhy.

Zahladenie stôp. Keď dôjde k poškriabaniu, nezúfajte. Existujú opravné sady pre lamino v tube, ktoré nehodu zakryjú. Ľahko sa aplikujú a uľahčia vám spanie.

Laminátová podlaha v kancelárii


Pozrite sa na ponuku laminátových podlah

Súvisiace články z kategorie Vinylové a PVC podlahy

Laminátové podlahy vs. vinylové podlahy: bitka podlažných titánov

Laminátové podlahy vs. vinylové podlahy: bitka podlažných titánov

Tie nekonečné rozhovory o tom, akú zvoliť. Ale nestrachujte sa, milí čitatelia, dnes sa ponoríme do vôd nekonečného mora podlahových možností vysvetlíme si rozdiely medzi laminátovými a vinylovými podlahami.
Čítať viac
NÁVOD: Ako na vyrovnanie podlahy pri pokládke?

Ako na vyrovnanie podlahy alebo zarovnajte si to!

Rozhodnuté. Budete pokladať novú podlahu alebo koberec a neviete, kde presne začať? Poradíme vám.
Čítať viac
Všetko čo potrebujete vedieť o PVC podlahách

Predstavenie PVC podláh

Moderné PVC podlahy alebo lina, sú vyrábané za pomoci tých najpokročilejších technológií. Ako vybrať tú najvhodnejšiu?
Čítať viac