😮 Zľavy až 50% na tisíce produktov! Len do pondelka prebiehajú Dni Môjkoberec!

Vonkajšie kusové koberce (outdoor)

Vonkajšie koberce sa stávajú čoraz obľúbenejšou voľbou na spríjemnenie a skrášlenie vonkajších priestorov, ako sú terasy, balkóny, záhrady a dvory. Ich hlavné prednosti spočívajú v kombinácii estetických a praktických vlastností, ktoré z nich robia ideálny doplnok pre exteriéry. Jednou z hlavných výhod vonkajších kobercov je ich odolnosť voči poveternostným vplyvom. Sú navrhnuté tak, aby odolali intenzívnemu slnečnému žiareniu, dažďu, vlhkosti a teplotným výkyvom bez toho, aby stratili svoj tvar, farbu alebo štruktúru. Ďalšou významnou výhodou je ich jednoduchá údržba. Vonkajšie koberce sú často vodotesné a dajú sa ľahko čistiť vodou a mydlom, tlakovým čističom alebo rovno vyprať. To z nich robí praktickú voľbu pre oblasti, kde je zvýšená pravdepodobnosť znečistenia prachom, blatom alebo inými nečistotami.

Medzi základné požiadavky na vonkajšie koberce patrí nielen odolnosť a jednoduchá údržba, ktorú ponúkajú napríklad bezvlasé koberce bouclé, ale aj bezpečnosť. Protišmykové vlastnosti sú kľúčové najmä na miestach, ktoré môžu byť často mokré a klzké, ako je napríklad vonkajšia dlažba. Niektoré vonkajšie koberce sú vybavené špeciálnou protišmykovou vrstvou, ktorá zvyšuje bezpečnosť používania. A ak váš vysnívaný kúsok protišmykovú vrstvu nemá, Aladin vám rád nanesie svoj protišmykový latexový náter. Výber koberca s UV ochranou môže tiež zabezpečiť, že farby nevyblednú pod intenzívnym slnečným žiarením.

Vonkajšie koberce sú preto funkčným a štýlovým prvkom, ktorý môže výrazne zlepšiť estetiku a pohodlie vonkajších priestorov. Pri ich výbere je dôležité zvážiť materiál, údržbu, bezpečnosť a dizajn, aby čo najlepšie vyhovovali špecifickým potrebám a podmienkam vášho exteriéru.

Filtrujte danú kategóriu

Farba
Viac... Menej
Štýl
Viac... Menej
Rozmery kobercov
Viac... Menej
Tvar
Viac... Menej
Typ vlasu
Viac... Menej
Trieda kvality
Viac... Menej
Cena
8 370
Možnosť vzoriek
Viac... Menej
Špeciálne vlastnosti
Viac... Menej
Určenie podľa miestnosti
Viac... Menej
Spôsob výroby
Viac... Menej
Spodná strana
Viac... Menej
Materiál
Viac... Menej
Špecifikácia materiálu
Viac... Menej
Značky
Viac... Menej
Výška vlasu v mm
Viac... Menej
V tomto type radenia sú uprednostňované produkty, ktorým najlepšie vychádza kombinácia predajnosti, úrovne prezentácie a dobrého hodnotenia.
na stranu
556 produktov
Zobraziť 1 - 39 z 556 položiek

Aký vonkajší koberec zvoliť?

Polypropylénové koberce: Polypropylén je populárny materiál pre vonkajšie koberce, pretože je odolný voči vlhkosti, plesniam a UV žiareniu. Koberce z tohto materiálu sú tiež ľahké a ľahko sa udržujú.

Polyesterové koberce: Polyesterové koberce majú dobrú odolnosť voči oderu. Sú vhodné na vonkajšie použitie a ponúkajú pohodlie pod nohami.

Sisalové alebo kokosové koberce: Tieto koberce majú rustikálny vzhľad a sú vyrobené z prírodných materiálov. Sú však menej odolné voči vlhkosti ako syntetické varianty, takže by mali byť chránené pred dažďom.

Rozmer a design: Vonkajšie koberce sú k dispozícii v rôznych rozmeroch a dizajnoch, aby ste mohli vybrať taký, ktorý bude zodpovedať vášmu štýlu a potrebám priestoru.

Variantom môžu byť aj trávne koberce, ktoré sú vhodné pre balkóny, terasy alebo ako podklad pod bazén.

Súvisiace články na blogu:

Ako zvoliť správnu veľkosť kusového koberca?

Ako zvoliť správnu veľkosť kusového koberca?

Váhate, akú veľkosť koberca vybrať, alebo už koberec máte a premýšľate, ako ho umiestniť? Pozrite si tento jednoduchý návod pre jednotlivé miestnosti.
Čítať viac
Ako vyčistiť koberec?

Ako vyčistiť koberec?

Aké používať čističe? Ako vyzerá profesionálne čistenie? Poradíme Vám, ako čistiť koberec, aby zostal čo najdlhšie ako nový. Prečítajte si náš článok.
Čítať viac
Sprievodca kusovými kobercami. Ako vybrať ten pravý?

Sprievodca kusovými kobercami. Ako vybrať ten pravý?

Koberec má v interiéri svoju veľkú úlohu: dokáže vhodne doplniť vybavenie miestnosti, stane sa nosným dekoratívnym prvkom, vymedzí priestor na zábavu a vnesie do priestoru rovnováhu.
Čítať viac