🍀 Komu sa nelení, tomu sa zelení. Na všetky UMELÉ TRÁVY využite zľavu 15 % s kódom TRAVA15

Prečo používať kobercové štvorce?

Kobercové štvorce sú jedným z najpohodlnejších a najvšestrannejších spôsobov, ako pridať kúsok luxusu a pohodlia do vášho domova alebo kancelárie. Sú ideálnym riešením pre tých, ktorí hľadajú jednoduchú a rýchlu možnosť vylepšiť vzhľad svojho interiéru. V tomto článku si prejdeme niektoré z najvýznamnejších výhod a spôsobov použitia kobercových štvorcov, a odporučíme niektoré konkrétne typy a materiály.

Výhody kobercových štvorcov

  1. Jednoduchá inštalácia: Kobercové štvorce sú ľahko inštalovateľné, čo je veľká výhoda pre tých, ktorí hľadajú rýchle a jednoduché riešenie. Kobercové štvorce je možné ľahko položiť na podlahu a následne ich zalepiť pomocou špeciálneho lepidla. Pokiaľ si neskôr budete priať vymeniť kobercové štvorce za nové, stačí ich jednoducho odlepiť.

  2. Vysoká odolnosť: Kobercové štvorce sú vyrobené z odolných materiálov, ktoré sú schopné vydržať intenzívne použitie. Tieto materiály sú navyše ľahko čistiteľné, čo znamená, že keď sa na niečo rozleje, nie je potrebné sa obávať trvalých škvŕn.

  3. Pohodlie a komfort: Kobercové štvorce pridávajú do interiéru pocit pohodlia a komfortu. Pri výbere správneho typu, budete cítiť tlmenie došľapu a tiež kročajového hluku, čo môže pomôcť zlepšiť vašu náladu a znížiť stres.

  4. Estetika: Kobercové štvorce sú k dispozícii v mnohých rôznych farbách, vzoroch a textúrach, čo umožňuje vytvoriť v interiéri zaujímavé kombinácie a kontrasty. Ak sa niekedy rozhodnete zmeniť vzhľad vášho interiéru, môžete jednoducho vymeniť kobercové štvorce za nové a vytvoriť tak úplne nový vzhľad.

Kobercové štvorce
Kobercové štvorce sú vhodné do kancelárie aj do bytu/domu

Spôsoby použitia kobercových štvorcov

  1. V domácnosti: Kobercové štvorce možno použiť ako na frekventovaných miestach v domácnosti, ako napr. v obývacej izbe alebo v predsieni, tak v menej zaťažovaných miestach, ako v spálni alebo pracovni. Keď si vyberiete kobercové štvorce v odvážnejšom vzore alebo výraznej farbe, môžu vytvoriť zaujímavý kontrast s ostatným nábytkom a doplnkami v miestnosti.

  2. V kancelárii: Kobercové štvorce sú vhodné nielen do domácnosti, ale aj do kancelárskych priestorov. Keď je podlaha kancelárie pokrytá kobercom, môže to pomôcť znížiť hluk a zlepšiť akustiku v miestnosti. Navyše, keď máte kobercové štvorce v kancelárii, môžete ich jednoducho vymeniť za nové, ak sa vaše potreby alebo štýl zmení.

Prečo si vybrať kobercové štvorce?

Sú vyrobené z odolných materiálov, ktoré sa hodia na vysoko frekventované miesta. V prípade poškodenia nie je nutné meniť koberec v celej miestnosti, ale iba poškodenú časť (štvorec). Máte otázky? Prečítajte si náš článok najčastejších otázok a odpovedí o kobercových štvorcoch.
Kobercové štvorce v kancelárii
Kobercové štvorce v kancelárii - môžete ľahko vymeniť iba časť koberca

Konkrétne typy a materiály kobercových štvorcov

  1. Kobercové štvorce z polyamidových vlákien: Majú hneď niekoľko výhod a na trhu ich tiež nájdete najviac. Polyamidové vlákno je veľmi odolné proti opotrebovaniu a znečisteniu, čo znamená, že kobercové štvorce z polyamidu sú trvanlivé a odolné voči bežnému opotrebovaniu. Vďaka týmto vlastnostiam sú vhodné pre prostredie s vysokou intenzitou prevádzky, ako sú napríklad kancelárie alebo obchody. Polyamidové kobercové štvorce sú taktiež ľahko čistiteľné, čo uľahčuje ich údržbu. Tieto kobercové štvorce sú k dispozícii v mnohých rôznych farbách a vzoroch, takže môžete ľahko nájsť ten správny design pre svoj interiér. Kobercové štvorce z polyamidu sú tiež vhodné pre alergikov, pretože sú hypoalergénne a nezachytávajú prach a peľ. Celkovo sú kobercové štvorce z polyamidových vlákien dobrým riešením pre tých, ktorí hľadajú trvanlivé a ľahko udržiavateľné koberce pre prostredie s vysokou intenzitou prevádzky.

  2. Kobercové štvorce z vlny: Kobercové štvorce z vlny sú veľmi odolné a ľahko sa udržujú. Sú hypoalergénne a vyrábajú sa v rôznych farbách a vzoroch.

  3. Kobercové štvorce z nylonu: Kobercové štvorce z nylonu sú vysoko odolné a trvanlivé. Sú vhodné na intenzívne použitie, ako je napríklad v kanceláriách alebo v obchodoch.
  4. Kobercové štvorce z polypropylénu: Kobercové štvorce z polypropylénu sú veľmi ľahko čistiteľné a odolné voči škvrnám. Sú vhodné pre domácnosti s deťmi alebo zvieratami.

Materiály kobercových štvorcov
Kobercové štvorce sa vyrábajú z rôznych materiálov

Pri výbere kobercových štvorcov je dôležité vziať do úvahy nielen materiál, ale aj ich veľkosť a výšku, resp. hrúbku. Veľké štvorce môžu byť opticky vhodné pre priestrannejšie miestnosti, zatiaľ čo menšie štvorce môžu byť vhodné pre menšie priestory. Najčastejší rozmer, s ktorým sa stretnete, je 50x50 cm. Pokiaľ sa rozhodnete pre vyššie kobercové štvorce so silnejším podkladom, budú mať lepšie akustické vlastnosti a môžu poskytnúť väčšie pohodlie pri chôdzi.

Pozrite sa na video o kobercových štvorcoch

Pozrite sa na kobercové štvorce



Zhliadnite všetky vzory kobercových štvorcov

Súvisiace články z kategorie Aktuality

Aladinova fotoreportáž z presláveného veľtrhu Domotex

Aladinova fotoreportáž z presláveného veľtrhu Domotex

Čím nás oslnil 34. ročník svetového veľtrhu kobercov a podlahových krytín?
Čítať viac
Trendy v interiéri na rok 2024: pohodlie a návrat k prírode

Trendy v interiéri na rok 2024: pohodlie a návrat k prírode

Dizajnové trendy prichádzajú a odchádzajú. Tie, ktoré udajú smer tohto roku, si získajú vaše srdce. Prečítajte si o trendoch na rok 2024.
Čítať viac
Ohliadnutie za rokom 2023

Ohliadnutie za rokom 2023

Všetkých 365 dní roku 2023 je za nami. Aké boli? Stály za to! Prečítajte si, čím sme v Môjkoberci vlani žili, čo sa zmenilo a ako veľmi sme zlacneli (dosť).
Čítať viac