🍀 Komu sa nelení, tomu sa zelení. Na všetky UMELÉ TRÁVY využite zľavu 15 % s kódom TRAVA15

Ako správne vybrať rohož?

Vstupné dvere do bytu aj do domu sú bránou do vášho kráľovstva. Mali by ste im preto venovať pozornosť. Rovnako ako rohožca , cez ktorú prejde každý, kto k vám vstupuje. Nielen že môže byť ozdobou, ale uľahčí vám upratovanie a vďaka správne vybranej rohožke docielite aj zdravšie domácnosti.

Než začnete s výberom, treba si pripomenúť, že nie je rohož ako rohož. Môžeme sa totiž baviť o čistiacej zóne vonku pred budovou alebo domom, ale rovnako tak môžeme mať na mysli rohož, ktorú máme pred samotným bytom či konkrétnou kanceláriou.

Vonkajšie rohože sú spravidla zapustené do zeme. Vnútorné rohožky sú akýmsi čistiacim koberčekom. Či tak alebo onak, jedno majú spoločné - nie sú vyrobené z príjemného materiálu. To je totiž ich podstata, aby dokonale plnili svoju funkciu. Štúdie dokonca preukázali, že rohože a rohožky zachytia až 80% špiny, ktorú si na topánkach nosíme domov.

Najmä vonkajšie rohože by mali byť vyrobené z tvrdých odolných štetín, ktoré z topánok prichádzajúcich zložia na jeseň bahno, v zime sneh av lete jemné kamienky. Vnútorné rohože majú potom za úlohu topánky dočistiť , hrubú prácu ale už toľko neplnia. Štetinky sú o niečo jemnejšie, vyrobené napríklad z kokosových alebo bambusových vlákien. V obore prípadoch platí, že o čistiace zóny sa musíte pravidelne starať, vyklepávať, čistiť aj vysávať. Jedine tak vydrží ich funkčnosť dlho.

Vybrať si môžete z pestrej ponuky farieb, s nápismi, jednofarebné aj s rôznymi ornamentmi. V každom prípade by ste mali výberu venovať dostatočnú pozornosť. So špinou a bahnom pred dverami na svojich hostí veľmi veľký dojem neurobíte.

Chcete mať doma niečo, čo naozaj nikto iný nemá? Navrhnite si svoju vlastnú rohožku a my vám ju vyrobíme! Či už si vyberiete krásnu fotku napríklad z vašej dovolenky, vtipný text alebo firemné logo, pre nás to nie je problém.


VTIPNÉ ROHOŽKY - rozveselia každú návštevu

Pozrite sa na rohožky v našom sortimente



Pozrite sa na všetky rohožky

Súvisiace články z kategorie Inšpirácie a súčasné designové trendy

Vianočná kobercová inšpirácia

Vianočná kobercová inšpirácia

Vianoce sa rýchlo blížia, a tak si určite kladiete tú najčastejšiu otázku: aký vianočný darček by ste mali zaobstarať svojim blízkym? Prečítajte si náš článok s tipmi.
Čítať viac
Inšpirujte sa v interiéri jesennými trendmi tohto roku

Inšpirujte sa v interiéri jesennými trendmi tohto roku

Teplé deky, vôňa sviečok a prechádzky v opadanom lístí – áno! Ale jeseň ale nie je len o tom, hľadajte inšpiráciu v najnovších trendoch.
Čítať viac
Provence štýl v interiéri – jednoduchá rafinovanosť francúzskeho vidieka

Provence štýl v interiéri – jednoduchá rafinovanosť francúzskeho vidieka

Provence štýl odráža stáročnú tradíciu francúzskych vidieckych domov a nenapodobiteľnú krásu Azúrového pobrežia. Ako tento štýl dosiahnuť v interiéri?
Čítať viac