🔔 Podlahy a metrážne koberce v AKCII! Využite až 44% zľavu s kódom PODLAHA15.

Ako sme pre vás vybrali najlepšie a vyskúšané vysávače

Jeden z otázok, ktorý sa neustále opakuje: Ako sa o koberec správne starať a udržiavať ho? Odpoveď je jednoduchá: Pravidelne koberec vysávajte, pretože sa tým nielen zbavíte nečistôt, ale zároveň tým budete „narovnávať“ vlas koberca, ktorý tak bude vyzerať dlhšie ako nový.

Pretože sa snažíme vám všetko maximálne uľahčiť a zjednodušiť, starostlivo sme pre vás vybrali a otestovali desiatky vysávačov, z ktorých sme vybrali iba niekoľko najlepších, za ktoré dáme ruku do ohňa, a pri ktorých veríme, že vám poskytnú tú najlepšiu službu. Ako je naším dobrým zvykom, tak aj na vysávače je všetka doprava zadarmo. Podľa čoho sme vyberali?


Vybrali sme len tie najlepšie vysávače

So sáčkom alebo bez?

Jedna z prvých vecí, ktorú si ešte pred nákupom rozmyslite, je, či chcete vysávač vreckový alebo nie. Obe varianty majú svoje výhody a nevýhody. Záleží teda skôr na tom, ako často a na čo budete vysávač využívať. V sáčkových vysávačoch stačí raz za čas nazbierané nečistoty vyhodiť do popolnice a vrecko vymeniť za nové. Väčšina vysávačov už vás navyše dnes sama upozorní, že je vrecko plné. Pokiaľ ale vysávate každý deň, zvážte bezvreckový variant. V tej sú prach a nečistoty prefiltrované do úložnej nádobky. Tú jednoducho vysuniete a nečistoty vysypete do koša. Pravidelne čistiť by ste mali aj samotný filter. Špina a roztoče sa tak dostanú ihneď preč z domu a vy používate prikaždomvysávaní čistý spotrebič. Čo ocenia napríklad domácnosti alergikov a astmatikov.

Medzi vreckovými vysávačmi zvíťazil podlahový vysávač ETA Adagio. Aj vás si získa ohromným výkonom. Nemusíte sa báť, že je neekonomický a hlučný. Ba naopak - vďaka ECO motoru je prevádzka energeticky úsporná (príkon 800 W) a tiež veľmi tichá (66 dB).


Podlahový vysávač ETA Adagio 2511 90000

TIP: Spotreba vs. výkon

Pri výbere vysávača sa môžete stretnúť s údajmi o príkone (W) a sacom výkone. Pozor ale na častú chybu, keď ľudia dávajú znamienko rovnosti medzi príkon a výkon. Príkon je informácia o tom, koľko vysávač spotrebuje pri prevádzke elektriny. Nespoznáte z toho ale, ako efektívny bude spotrebič pri vysávaní. Či bude vysávať dobre a rýchlo totiž veľmi záleží aj na celkovej konštrukcii zariadenia a sacej hubici.

Praktický a po ruke

Ak potrebujete mať vysávač neustále rýchlo po ruke, a skôr než na dlhé upratovanie, ho využijete na bryskné vysatie omrviniek po obede či blata v predsieni, potom rozhodne voľte tyčový vysávač. Tyčové vysávače majú vo vnútri zabudovanú batériu, ktorá sa v čase nečinnosti dobíja v stojane. Vďaka tomu potom nepotrebujete vysávač pri upratovaní zapájať do siete. Pri výbere si všímajte, ako dlho vydrží vysávač v prevádzke a ako dlho trvá jeho opätovné dobitie.

Tyčový vysávač ETA Sonar Aqua Plus 3232 je parťák, ktorý vás nenechá v štichu, či už budete mať na programe vysávanie alebo vytieranie vďaka 6 úrovniam výkonu. Vyšší výkon je ideálny na vysávanie kobercov a viac znečistených plôch. Na bežné upratovanie parkiet či iných tvrdých podláh potom postačí nižší výkon. Pokiaľ si ale s výberom intenzity sacieho výkonu nechcete robiť starosti, určite oceníte unikátnu technológiu SMART DUST SENZOR, ktorá automaticky prispôsobí sací výkon aktuálnemu znečisteniu podlahy. Táto funkcia nielen zaistí dôkladné a pohodlné upratovanie, ale zároveň optimalizuje spotrebu energie a šetrí batériu. Výkonný digitálny motor taktiež predlžuje životnosť vysávača, takže s ním môžete uzavrieť dlhodobé priateľstvo.


Tyčový vysávač ETA Sonar Aqua Plus 3232 90000

TIP: Koľko váži?

Najmä pri ručných a tyčových vysávačoch, ktorých váha spočíva vo vašich rukách, záleží na každom kilogramu. Hľadajte preto ľahké varianty. Inak sa vám priupratovanie prednesú. Pri klasických vysávačoch, ktoré sú položené na podlahe si pozorne prezrite ako ľahko sa s nimi dá manipulovať. Majú kolieska? Majú držadlo, za ktoré ich môžete po dome prenášať? Majú priestor na schovanie príslušenstva? Aj zdanlivé drobnosti vám v budúcnosti prácu buď veľmi uľahčia, alebo značne znepríjemnia.

Pre koberce aj pre podlahy

Potrebujete pomocníka, ktorý za vás bude udržiavať priebežne podlahy stále čisté a upratá v čase, keď nie ste doma? Stavte na robotický vysávač. V priebehu dňa sám vo vyznačených miestach vysaje a vás po príchode z práce nečaká nutnosť zametať. Pre väčšie upratovanie sa hodí ho kombinovať s klasickejšou verziou vysávača.

Inteligentný robotický vysávač ETA Master je výkonný pomocník, ktorý sa za Vás postará o kompletné upratovanie podlahy. Jedná sa o sebestačný vysávač 3v1, ktorý vysáva, vytiera a pomocou UV lampy aj dezinfikuje. Dajte si nohy hore a nechajte ho pracovať, zatiaľ čo Vy sa môžete venovať svojej obľúbenej aktivite. Vysávač môžete ovládať aj svojim telefónom či tabletom pomocou chytrej aplikácie ETA SMART. Tá Vám okrem dvoch základných režimov umožní použiť aj zónové upratovanie konkrétnej zvolenej miestnosti. Upratovanie dokonca môžete naplánovať na konkrétny deň aj čas s možnosťou nastavenia druhu upratovania v danej miestnosti. Vysávač je vybavený hlasovým sprievodom, aby ste mu mohli úlohy zadávať hlasom, pričom sa s ním dohovoríte nielen anglicky, ale aj česky!

 
Robotický vysávač ETA Master 5229 90000

TIP: So šnúrou alebo bezdrôtovo?

Ďalšie, nad čím by ste sa mali zamyslieť, je priestor, v ktorom budete vysávač používať. Pokiaľ sa jedná o nie príliš členitý priestor s kobercami, potom siahnite skôr po klasickom vysávači so šnúrou. Vysávače napájané priamo zo zásuvky sa obvykle vyznačujú vysokým výkonom a hravo si poradia aj so Shaggy kobercami s vyšším vlasom. Reálne ale zvážte, akú dlhú šnúru budete potrebovať. Priemerne sa dosah vysávača dnes pohybuje medzi 6 – 15 metrami.

Aké vysávače u nás nájdete?



Pozrite sa na všetky vysávače

Súvisiace články z kategorie Vysavače

 Ako vyčistiť podlahu?

Ako dosiahnuť podlahu, z ktorej budete môcť jesť?

Upratovanie je potrebné vziať od podlahy. Pri upratovaní podláh platí niekoľko základných pravidiel, ktoré zaručia úspech a ušetria zbytočnú námahu. Prečítajte si náš článok.
Čítať viac
7 dôvodov, prečo si zaobstarať robotický vysávač ETA

7 dôvodov, prečo si zaobstarať robotický vysávač ETA

Existuje množstvo spotrebičov a pomocníkov, ktorí vám zjednodušia upratovanie a jeden z nich je robotický vysávač ETA. Prečítajte si prečo.
Čítať viac