🔔 Podlahy a metrážne koberce v AKCII! Využite až 44% zľavu s kódom PODLAHA15.

Trendy v kobercoch na rok 2023

Nasledujte aj výberom koberca najnovšie trendy v interiéroch na budúci rok

Článok pre vás napísal náš dizajnér

Pavla Tvrdíková
Profesionálna bytová dizajnérka
Poznáte z TV Prima
Viac o Pavle


Rozhodli ste sa zatepliť interiér alebo hľadáte spôsob, ako doladiť priestor novým kobercom? Investujte do takého typu koberca, ktorý splní nielen vaše požiadavky na vlastnosti, ale bude zároveň v súlade s najnovšími trendmi v dizajne interiérov na budúci rok.

Nákup nového koberca je často veľkou investíciou, poďme si teda urobiť podrobný prehľad, ako vybrať farbu, materiál, textúru aj tvar a nešliapnuť pritom vedľa.

Koberce z prírodných materiálov, ako sú juta, bambus alebo sisal, budú vládnuť interiérom všetkých štýlov. Prírodné vlákna sú šetrné k životnému prostrediu, sú nadčasové a veľmi vhodné na vrstvenie. Ich jednoduchosť je príťažlivá a nahráva ku kombinácii s výraznými farbami, ale vhodné sú aj do neutrálnych izieb.

Pokiaľ vyberáte koberec do spálne, voľte mäkšie vlákno, predsa len je to miesto, kde sa koberce dotýkate bosými chodidlami.

Koberce prešli v poslednom desaťročí obrovskou revolúciou, neobmedzujte sa na nenápadné kúsky. Vytvorte kobercom v priestore zaujímavý solitérny prvok či priamo umelecké dielo.

Experimentujte, buďte odvážni, výnimočný koberec dodá interiéru šmrnc a bude vás baviť každý deň.

Pokiaľ ide o farby, ktoré budú to pravé v roku 2023, inšpirujte sa v prírode, ale hľadajte netradičné odtiene. Vedľa nešliapnete s koralovou, zemitým terakotovým odtieňom, či čerešňovo červenou. Ovocné svieže farby prejasnia priestor, voľte limetkovo zelenú, jasne žltú či fialovú z červenej repy.



VÝRAZNÁ FAREBNÁ PALETA, ŽIVÉ FARBY A NETRADIČNÉ VZORY - Kusový koberec Moda Yara Multi


Vrstvenie a kombinovanie niekoľkých kobercov sa môže zdať ako náročnejšia úloha, jedná sa ale o jeden z veľkých trendov budúcnosti. Koberce môžete tiež použiť na vymedzenie či rozdelenie priestorov, akými sú napr. obývacia izba s jedálňou a pod. Nie je tak nutné pridávať predel v podobe nábytku alebo steny.

Okrem vrstvenia rôznych tvarov kobercov, je dovolené miešať textúry a farby. Vytvoríte tak veľmi zaujímavý detail priestoru.



VRSTVENIE A KOMBINOVANIE KOBERCOV - Kusový koberec Twin-Wendeteppiche 103102 creme terra


Jednou vecou si môžeme byť pre rok 2023 istí – chlpaté koberce sú späť!

Rovnako, ako sa predpovedá návrat dekorácií v štýle 70. rokov, vracia sa do domácností aj shaggy koberce, ktoré dodávajú interiéru hmatový zážitok. Jedná sa o skvelý typ koberca do obývacích izieb pre mäkký nášľap a luxusný vzhľad.



„SHAGGY“, ALEBO „CHLUPATÉ“ KOBERCE SÚ OPÄŤ HIT! - Kusový koberec Allure 102755 creme


Zaujímavé tvary kobercov sú tým najväčším trendom na rok 2023. Originálnym typom koberca bude ten, ktorý nemá úplne tradičný tvar. Zaoblené hrany a nepravidelné linky kobercov vyhovejú tým, ktorí sú na dizajn interiéru nároční a hľadajú niečo iné. Podčiarknite vzhľad vášho domova kobercom, ktorý bude zaujímavý vo všetkých ohľadoch.

Pokiaľ ide o „vintage“ koberce, obľúbenými zostávajú turecké a perzské vzory. Tieto kúsky si v priebehu rokov vyvinú prirodzenú patinu až začnú vyzerať ako zberateľské predmety, plné histórie a krásy. Odovzdávajú sa z generácie na generáciu a rozprávajú rodinné príbehy.

Pokiaľ ale nechcete čakať až sa patina vytvorí rokmi používania, kúpte si koberec, ktorý tento vzhľad ponúkne rovno po zakúpení. Vyberte nadčasový kúsok, ktorý bude vyzerať, že je súčasťou vášho domova po mnoho rokov.



PATINA JE IN I NA KOBERCI - Kusový koberec Manor Helena Multi


Kusový koberec Adama Jute Chenille Equinox Ochre

Kusový koberec Adama Jute Chenille Equinox Ochre


Tip: Rady od profesionálnej dizajnérky zdarma

Napíšte nám vašu približnú predstavu a naša profesionálna dizajnérka vám zadarmo odporučí koberec presne podľa vašej potreby. Nielenže navrhne správny koberec z hľadiska funkčnosti, ale aj odporučí najlepšie padnúci koberec z estetického hľadiska podľa posledných bytových trendov – to všetko v rámci našich ALL INCLUSIVE služieb.




Přidat více příloh Pridať ďalší obrázok

Priloženie obrázku nie je povinné, ale odporúčame fotografiu pridať, dizajnérka tak získa lepšiu predstavu o štýle a zariadení priestoru, do ktorého koberec vyberáte.


Uveďte ideálne miestnosť, do ktorej koberec vyberáte, či máte záujem o kusový koberec alebo metrážny, preferenciu farby a materiálu, približný rozmer. Všetko ostatné už nechajte na našej dizajnérke.


Viac informácií o tom, ako spracovávame osobné údaje nájdete v našich Zásadách zpracování osobních údajů .

Nie ste si istí? Pýtajte sa dizajnérky:
designer@mojkoberec.sk


Pavla Tvrdíková
Profesionálna dizajnérka
Poznáte z TV Prima
Viac o Pavle

Pokiaľ preferujete telefonickú konzultáciu, bude sa Vám rada venovať naša zákaznícka podpora: +421 232 195 596

Súvisiace články z kategorie Inšpirácie a súčasné designové trendy

Vianočná kobercová inšpirácia

Vianočná kobercová inšpirácia

Vianoce sa rýchlo blížia, a tak si určite kladiete tú najčastejšiu otázku: aký vianočný darček by ste mali zaobstarať svojim blízkym? Prečítajte si náš článok s tipmi.
Čítať viac
Inšpirujte sa v interiéri jesennými trendmi tohto roku

Inšpirujte sa v interiéri jesennými trendmi tohto roku

Teplé deky, vôňa sviečok a prechádzky v opadanom lístí – áno! Ale jeseň ale nie je len o tom, hľadajte inšpiráciu v najnovších trendoch.
Čítať viac
Provence štýl v interiéri – jednoduchá rafinovanosť francúzskeho vidieka

Provence štýl v interiéri – jednoduchá rafinovanosť francúzskeho vidieka

Provence štýl odráža stáročnú tradíciu francúzskych vidieckych domov a nenapodobiteľnú krásu Azúrového pobrežia. Ako tento štýl dosiahnuť v interiéri?
Čítať viac