🍀 Komu sa nelení, tomu sa zelení. Na všetky UMELÉ TRÁVY využite zľavu 15 % s kódom TRAVA15

Čo je to penetrácia podlahy a na čo je dobrá?

Čo je penetrácia?

Penetrácia je náter, ktorý spevní nesúdržné podklady, zjednotí savosť povrchu a tiež pripraví podlahu na prípadné ďalšie povrchové úpravy. Penetrácia sa používa v poslednej fáze pred tým, než položíte podlahu alebo dlažbu. Vďaka penetrácii vám vznikne čistý a pevný podklad, ku ktorému ďalšia vrstva lepšie priľne, a rozhodne na nej neodporúčame šetriť.

Kedy by ste mali penetráciu aplikovať?

Aplikáciu náteru prevádzajte vždy, keď strhávate pôvodnú lepenú podlahovú krytinu, alebo pokiaľ bolo nutné podlahovú plochu brúsiť.

Penetrácia je založená na prenikaní nosného média (teda vody, rozpúšťadiel a ďalších chemikálií) do podlahy. Natieracia penetračná hmota obsahuje látku, ktorá podporuje vlastnosti daného povrchu, respektíve zaisťuje trvanlivosť požadovaných vlastností podkladu. Náter musí preniknúť až do podkladovej vrstvy, väčšinou do hĺbky najviac 1 mm, pri silnejšie zvetraných povrchoch môže aj hlbšie.

Stáva sa, že remeselníci aj domáci majstri, ktorí sa do úpravy podláh pustia svojpomoci, na penetráciu chcú ušetriť, a tak túto fázu ignorujú. Ale pozor! Nepenetrovaná podlaha nemá zjednotenú savosť, podklad zle drží, podlaha teda môže začať praskať. Prach a občas niečo rozliate na zemi potom vedú k narušeniu štruktúry podlahy. Skrátka, bez penetračného náteru to dlhodobo nepôjde.

Aplikácia náteru nie je zložitá, stačí vám podlahový valček a dodržať dávkovanie podľa inštrukcií na obale s penetračnou hmotou.

Správna penetrácia na podlahe vytvorí film, ktorý po zaschnutí je vo vode nerozpustný. Po zaschnutí už stačí len položiť vašu vysnívanú podlahovú krytinu as úsmevom a dobrým pocitom sa obzrieť za dobre odvedenou prácou.

Penetrace podlahy

Aké penetrácie u nás nájdete?





Pozrite sa na penetrácie v našej ponuke

Súvisiace články z kategorie Aladinov radca

Sprievodca kusovými kobercami. Ako vybrať ten pravý?

Sprievodca kusovými kobercami. Ako vybrať ten pravý?

Koberec má v interiéri svoju veľkú úlohu: dokáže vhodne doplniť vybavenie miestnosti, stane sa nosným dekoratívnym prvkom, vymedzí priestor na zábavu a vnesie do priestoru rovnováhu.
Čítať viac
Ako ušetriť až niekoľko tisíc ročne za kúrenie kúpi koberce?

Ušetrite až niekoľko tisíc ročne za kúrenie. Kúpte si koberec

Vedeli ste, že môžete ušetriť až niekoľko tisíc ročne za náklady na kúrenie kúpou vhodného koberca?
Čítať viac
Ktoré podlahové krytiny sú vhodné pre alergikov?

Ktoré podlahové krytiny sú vhodné pre alergikov?

Pre alergikov je prostredie domova kľúčovým faktorom pre zdravie a pohodu. Výber správnej podlahy môže mať vplyv na kvalitu vzduchu v miestnosti a na množstvo alergických reakcií. Prečítajte si náš článok.
Čítať viac