🔔 Podlahy a metrážne koberce v AKCII! Využite až 44% zľavu s kódom PODLAHA15.

Inšpirujte sa v interiéri jesennými trendmi tohto roku

Teplé deky, vôňa sviečok a prechádzky v opadanom lístí – áno! Ale jeseň ale nie je len o tom, hľadajte inšpiráciu v najnovších trendoch pre svoj domov a vytvorte si doma útulnú atmosféru. Tohtoročné novinky si zamilujete a verte, že táto jeseň bude farebná a netradičná.

Interiéry podľa jesenných trendov sú radostné, hravé s odkazmi na retro vzory a mladistvých, budú vás baviť svojou originalitou. Minimalizmus posledných rokov vystriedala výrazná farebná paleta.



Pozrite sa na všetky jesenné koberce

Jeseň je o vzoroch

Tak ako jeseň čaruje v prírode a kompletne mení vzhľad krajiny, tak aj tohtoročná sezóna je celá o výrazných vzoroch . Dodáte nimi energiu každodennému životu: vyberte si kocky, prúžky alebo kvety, aj retro vzory zažívajú svoje znovuzrodenie.

Ručne všívaný kusový koberec Illusion Candy Multi

Nedržte sa tradícií, tohtoročná jeseň bude farebnejšia

Farby sú to, čo nás na jesene fascinuje najviac, ale tento rok nebude hrať hlavnú úlohu len oranžová, červená alebo hnedá. Tohtoročná jeseň bude hravá, horčicová žltá je v centre pozornosti, ale je dovolené kombinovať ju s ďalšími farbami.

Kusový koberec Abstract Collage Ochre/Natural

Popustite uzdu fantázii, opustite zažité stereotypy a prineste do svojho domova svieži vietor. Tohtoročná sezóna jar/leto priniesla do módy aj interiérov mnoho odtieňov ružovej, zelenej a ďalších výrazných farieb. Vplyv pantone farby roku 2023 – Viva Magenta pretrvá aj v jesenných konceptoch. Táto vášnivá sýto ružová farba bude pre jesenné dekorovanie domova to pravé.

Kusový koberec Spectrum Waltz Multi

Zelená ako návrat k pokoju a prírode je ďalším tohtoročným trendom. Farba, ktorá symbolizuje harmóniu, ale aj zdravie a bezpečie, má opäť základy aj v retro interiéroch. V kombinácii s horčicovo žltou vznikne neodolateľná kombinácia, pokojná, hrejivá aj povzbudzujúca zároveň.

Kusový koberec Mottle Jute Ombre Green

Najvýraznejším farebným trendom tohto roku sa bezpochyby stala kombinácia červenej a modrej. Tento farebný smer pokračuje aj na jeseň, najľahšie sa ujíma u menších interiérových detailov, ale pre odvážnych milovníkov designu je načase, aby červená farba zažiarila aj na väčších kusoch nábytku.

Nič nepokazíte ani modrou farbou, ktorá obzvlášť vynikne v zaujímavých vzoroch.

Ručne viazaný kusový koberec Diamond DC-JKM Silver/blue-red

Koberec ako doména interiéru

Koberce sa stávajú hlavnou súčasťou interiérového dizajnu , najmä s prichádzajúcou zimou. Vo výrazných odtieňoch a vzoroch navyše zastupujú aj solitérny prvok domova, dokonca kus umenia. Udržateľnosť nie je v interiéri len trendom, ale nutnosťou, moderné koberce z juty tiež hrajú farbami a vzormi, vďaka svojmu prírodnému vzhľadu a vysokej odolnosti začínajú byť opäť žiadaným artiklom. Budú sa vynímať v neutrálne zariadených interiéroch, kde vytvoria žiadaný kontrast.

Kusový koberec Jubilant Medina Jute Natural/Multi

Vonkajšie koberce na terasu alebo balkón

Koberce, ktoré odolajú vlhku, dažďu aj slnečným lúčom sú veľkým tohtoročným hitom. Z jesenných trendov sa tak môžete tešiť aj na balkóne alebo terase, s teplým nápojom, zabalení do deky. Vďaka špeciálnym materiálom bude ich údržba veľmi jednoduchá. Teplá žltá farba poteší najmä v období, keď sa nám už budú slnečné lúče vyhýbať. Farebných kombinácií je veľké množstvo, skúste svoj vonkajší priestor doladiť k vnútornému interiéru, bude potom pôsobiť ako izba naviac.

Kusový koberec Lunara Ochre kruh – na von aj na doma

Štýlové jesenné uvítanie

Dizajnové a vtipné rohože vykúzlia jesennú atmosféru hneď pri dverách, kde vrelo privítajú celú rodinu aj návštevy. Navyše vďaka praktickému a odolnému kokosovému vláknu zvládnu udržať nečistoty mimo domova.

Pre dokonalý výsledok stačí pridať niekoľko ďalších dekorácií alebo vonkajších rastlín. Nemusíte byť majstrom aranžovania , stačí vedľa dverí postaviť farbami hrajúci vres v kvetináči, naaranžovať vetvičky, alebo na dvere upevniť veniec.

Rohožka Mix Mats Cocos 105706
Pozrite sa na všetky jesenné koberce

Súvisiace články z kategorie Aktuality

Aladinova fotoreportáž z presláveného veľtrhu Domotex

Aladinova fotoreportáž z presláveného veľtrhu Domotex

Čím nás oslnil 34. ročník svetového veľtrhu kobercov a podlahových krytín?
Čítať viac
Trendy v interiéri na rok 2024: pohodlie a návrat k prírode

Trendy v interiéri na rok 2024: pohodlie a návrat k prírode

Dizajnové trendy prichádzajú a odchádzajú. Tie, ktoré udajú smer tohto roku, si získajú vaše srdce. Prečítajte si o trendoch na rok 2024.
Čítať viac
Ohliadnutie za rokom 2023

Ohliadnutie za rokom 2023

Všetkých 365 dní roku 2023 je za nami. Aké boli? Stály za to! Prečítajte si, čím sme v Môjkoberci vlani žili, čo sa zmenilo a ako veľmi sme zlacneli (dosť).
Čítať viac