🔔 Podlahy a metrážne koberce v AKCII! Využite až 44% zľavu s kódom PODLAHA15.

Ako čistiť vinylovú podlahu?

V prípade dennej údržby vinylové podlahy stačí zmiesť prach pomocou metly či luxu. Bez obáv môžete využiť aj šikovného pomocníka - robotický vysávač. Na mokré čistenie mopom využite vždy prostriedky na to určené, nepoužívajte rozpúšťadlá, vosky alebo leštidlá. Nepoužívajte prípravky, ktoré obsahujú odmasťovacie látky (určené na umývanie riadu) alebo chlór (určené na dezinfekciu povrchov), acetón, rozpúšťadlá alebo brúsne prášky a pasty.


Nechceme Vám tu hneď vnucovať naše prostriedky, tento článok by mal mať najmä informačný charakter. Kvalitný čistiaci prostriedok určite kúpite v každej dobrej drogérii. Keby ste si ale neboli istí, v ponuke máme len jeden čistič, pretože ho máme osobne vyskúšaný a vieme, že perfektne funguje.

Špeciálne čistiace prostriedky predĺžia životnosť podlahy a podčiarknu jej krásu.

Než na vytrenú podlahu položíte koberec alebo rohožku, nechajte ju najskôr dôkladne uschnúť. V opačnom prípade by chémia určená na čistenie podlahy mohla negatívne reagovať s farbivami na koberci. Jednoducho povedané, by potom mohol koberec na podlahe zanechať škvrnu.

Ako vyčistiť vinylovú podlahu


Mrknite na ponuku vinylových podláh

Súvisiace články z kategorie Aladinov radca

Sprievodca kusovými kobercami. Ako vybrať ten pravý?

Sprievodca kusovými kobercami. Ako vybrať ten pravý?

Koberec má v interiéri svoju veľkú úlohu: dokáže vhodne doplniť vybavenie miestnosti, stane sa nosným dekoratívnym prvkom, vymedzí priestor na zábavu a vnesie do priestoru rovnováhu.
Čítať viac
Ako ušetriť až niekoľko tisíc ročne za kúrenie kúpi koberce?

Ušetrite až niekoľko tisíc ročne za kúrenie. Kúpte si koberec

Vedeli ste, že môžete ušetriť až niekoľko tisíc ročne za náklady na kúrenie kúpou vhodného koberca?
Čítať viac
Ktoré podlahové krytiny sú vhodné pre alergikov?

Ktoré podlahové krytiny sú vhodné pre alergikov?

Pre alergikov je prostredie domova kľúčovým faktorom pre zdravie a pohodu. Výber správnej podlahy môže mať vplyv na kvalitu vzduchu v miestnosti a na množstvo alergických reakcií. Prečítajte si náš článok.
Čítať viac