🔔 Podlahy a metrážne koberce v AKCII! Využite až 44% zľavu s kódom PODLAHA15.

Ktoré podlahové krytiny sú vhodné pre alergikov?

Pre alergikov je prostredie domova kľúčovým faktorom pre zdravie a pohodu. Výber správnej podlahy môže mať vplyv na kvalitu vzduchu v miestnosti a na množstvo alergických reakcií.

Ako si stoja koberce?

Vedecké výskumy nám často ukazujú nečakané a zaujímavé veci a jedným z takých prekvapení je, že moderné koberce môžu byť prekvapivo prospešné pre alergikov ! Áno, možno ste si mysleli, že koberce sú "zakázaná zóna" pre tých, ktorí trpia alergiami, ale nové zistenia ukazujú opak.

Moderné koberce s nízkym vlasom a špeciálnymi hypoalergénnymi vlastnosťami majú schopnosť zachytávať a zadržiavať prach, roztoče a ďalšie alergény, čo vedie k zníženiu prašnosti v miestnosti. To môže pomôcť alergikom minimalizovať potenciálne alergické reakcie a zlepšiť kvalitu vzduchu v ich domovoch.

Samozrejme, ako v každom prípade, je dôležité pravidelne udržiavať koberce v čistote. Pravidelné vysávanie a profesionálne čistenie pomáhajú udržať ich v skvelej kondícii a maximalizovať ich pozitívne účinky na alergikov.

A čo tvrdé podlahy ?

Tvrdé podlahy sú hladké a neprepúšťajú prach a alergény tak, ako textilné povrchy. To znamená, že prach a alergény môžu byť ľahko odstránené vysávačom alebo vytieraním , čo tiež pomáha udržiavať čistotu a kvalitu vzduchu v miestnosti . Tvrdé podlahy sú tiež odolnejšie voči vlhkosti ako koberce, a sú teda menej náchylné na vznik plesní, ktorá môže zhoršovať alergie u citlivých jedincov.

Napriek tomu, že tvrdé podlahy sú samy o sebe vhodné pre alergikov, pravidelné vysávanie, časté vytieranie a udržiavanie čistého prostredia sú nevyhnutné na dosiahnutie optimálnych výsledkov.

Hmm... takže je to fift-fift?

Nie tak úplne. Pokiaľ neplánujete vysávať a vytierať podlahu dvakrát denne, odporučili by sme Vám skôr celoplošný koberec s krátkym vlasom alebo slučkou . Nie že by ste potom nemuseli vysávať vôbec, ale drobné prachové častice a telíčka roztočov sa budú držať pri zemi a nebudú sa toľko šíriť vzduchom, ktorý dýchate. Je to síce paradox a ide to proti tomu, čo nás celý čas učili, ale keď sa nad tým zamyslíte, má to vlastne logiku.

Celoplošný koberec s krátkym vlasom alebo slučkou


Metrážne koberce s krátkym vlasom alebo slučkou

Súvisiace články z kategorie Aladinov radca

Ako vybrať laminátovú podlahu

Jak vybrat laminátovou podlahu

Ako vybrať plávajúcu podlahu, aby sedela vášmu interiéru aj štýlu života? Stačí si odpovedať na pár jednoduchých otázok, a budete mať doma lamino presne podľa vášho gusta.
Čítať viac
Sprievodca kusovými kobercami. Ako vybrať ten pravý?

Ako vybrať kusový koberec?

Koberec má v interiéri svoju veľkú úlohu: dokáže vhodne doplniť vybavenie miestnosti, stane sa nosným dekoratívnym prvkom, vymedzí priestor na zábavu a vnesie do priestoru rovnováhu.
Čítať viac
Ako ušetriť až niekoľko tisíc ročne za kúrenie kúpi koberce?

Ušetrite až niekoľko tisíc ročne za kúrenie. Kúpte si koberec

Vedeli ste, že môžete ušetriť až niekoľko tisíc ročne za náklady na kúrenie kúpou vhodného koberca?
Čítať viac