🍀 Pokoste ceny umelých tráv s kódom TRAVA10. Výpredaj tráv a zľavy až 28%.

Laminátové podlahy vs. vinylové podlahy: bitka podlažných titánov

Ach, podlahy! Tie nekonečné rozhovory o tom, akú zvoliť. Tieto debaty dokážu rozdeliť rodiny, priateľov i kolegov. Ale nestrachujte sa, milí čitatelia, dnes sa ponoríme do vôd nekonečného mora podlahových možností vysvetlíme si rozdiely medzi laminátovými a vinylovými podlahami . Takže si sadnite, uvoľnite sa a užite si túto jazdu.

Výhody laminátových podláh

1. Imitácia majstra

Laminátové podlahy dokonale imitujú vzhľad dreva, kameňa alebo iných materiálov. Máte radi vzor duba, ale predstava vyrúbaných lesov ťaží vaše svedomie? Laminátová podlaha vám je riešením!

2. Rozpočet

Laminátové podlahy vyzerajú luxusne a nie je kvôli nim potrebné predávať obličku. Je to cenovo dostupný zázrak, ktorý z vás urobí kráľa či kráľovnú podlahového sveta.

3. Jednoduchá inštalácia

Laminátové podlahy je možné jednoducho inštalovať vďaka tzv. "kľukaciemu systému". Tým pádom môžete byť aj samouk, ktorý sa pohybuje na pomedzí „kutilstva“ a inštaláciu zmáknete. A keby nie, stále máte v zálohe našich profesionálnych podlahárov.

Nevýhody laminátových podláh:

1. Vodaje nepriateľ

Laminátové podlahy a voda nie sú najlepší priatelia. Pokiaľ je teda váš byt častým cieľom záplav, možno by ste mali zvážiť zakúpenie drahších vodeodolných laminátových podláh alebo úplne inú podlahovú krytinu.

2. Opravy?

Nie, ďakujem: Laminátové podlahy nemožno opravovať. Akonáhle sa na nich objaví škrabanec alebo jamku, nestačí siahnuť po brúske, ale je potrebné dosku vymeniť. Keby boli laminátové podlahy mačka, mali by deväť životov. Lenže nie sú.

3. Vyššia hlučnosť

Laminát netlmí hluk tak dobre, ako koberec, vinyl alebo PVC. Preto je dôležité zvoliť pod neho kvalitnú podložku, inak vás susedia nebudú mať radi.

A ako si v porovnaní stoja vinylové podlahy ?

1. Vodeodolnosť

Vinylová podlaha je ako vodník - miluje vodu a dokáže s ňou skvele vychádzať. Ak máte obavy z povodní či záplav v kuchyni alebo kúpeľni, vinyl vám bude verne stáť po boku a držať vaše nohy suché.

2. Mäkkosť a komfort

Vinylová podlaha je ako mäkká perinka pre vaše nohy. Je príjemná a pohodlná, čo je ideálne pre tých, ktorí trávia veľa času na nohách alebo nemajú radi domáce papuče.

Ako každýprodukt, aj vinyl má svoje nevýhody.

1. Menej odolný

Bohužiaľ, vinylová podlaha nie je úplne nezničiteľná. Môže byť náchylnejšie na škrabance a poškodenie, ak sa na nej usadí monštrum v podobe ťažkého nábytku alebo ostrých predmetov.

2. Cena

Neradi hádžeme všetky vinyly do jedného vreca, ale všeobecne vzaté, vinyl stojí zhruba 2x alebo 3x toľko, čo laminátová podlaha. A to už môže byť pádny argument, prečo zvoliť laminát.

Takže ako vidíte, každá podlaha má svoje pre a proti. Týmto by na obvyklých weboch článok poväčšine končil. Lenže my nie sme obvyklý web, a tak vám radi povieme náš názor.

Ak bývate v paneláku alebo bytovom dome , kde je všetko počuť, alebo ak máte v dome zvýšenú vlhkosť, odporúčame si priplatiť za vinylovú podlahu. Odmenou vám bude väčší komfort, lepšia životnosť a zvukotesnosť.

Naopak pokiaľ do podlahy nechcete investovať imanie a ide vám o jednoduchú inštaláciu, dokonalý vzhľad alebo máte v pláne podlahu doplniť v komfortných zónach pred sedačkou, pri posteli atď. kusovými kobercami, volili by sme laminátovú podlahu. Za ušetrené peniaze môžete vyraziť napríklad na dovolenku.




Pozrite sa na ponuku vinylových podláh
Pozrite sa na našu ponuku laminátových podláh

Súvisiace články z kategorie Vinylové a PVC podlahy

Ako vybrať laminátovú podlahu

Jak vybrat laminátovou podlahu

Ako vybrať plávajúcu podlahu, aby sedela vášmu interiéru aj štýlu života? Stačí si odpovedať na pár jednoduchých otázok, a budete mať doma lamino presne podľa vášho gusta.
Čítať viac
NÁVOD: Ako na vyrovnanie podlahy pri pokládke?

Ako na vyrovnanie podlahy alebo zarovnajte si to!

Rozhodnuté. Budete pokladať novú podlahu alebo koberec a neviete, kde presne začať? Poradíme vám.
Čítať viac
Všetko čo potrebujete vedieť o PVC podlahách

Predstavenie PVC podláh

Moderné PVC podlahy alebo lina, sú vyrábané za pomoci tých najpokročilejších technológií. Ako vybrať tú najvhodnejšiu?
Čítať viac