🔔 Podlahy a metrážne koberce v AKCII! Využite až 44% zľavu s kódom PODLAHA15.

Recenzie: Kobercové omaľovánky sú úžasný darček pre malých výtvarníkov!

Autorka článku: blogerka Jana v pohode

Občas pri surfovaní internetom narazím na super vec. Ako keď som na eshope Mojkoberec.sk objavila vyfarbovacie – kresliace koberce. Ako sa hovorí – tie najlepšie veci objavíte niekedy úplnou náhodou. Táto vec je naozaj veľmi fajn.

Kruhový vyfarbovací koberec je vlastne taká nekonečná omaľovánka. Koberec je vhodný ako dekorácia, a zároveň vlastne taká „hračka“ pre všetkých chlapcov i dievčatká.

Okrem toho, že koberec bude vlastne takou neustále sa meniacou dekoráciou, je aj skvelou pomôckou pre rozvoj detskej fantázie, a hlavne motoriky . Mám veľmi rada hračky a veci, ktoré deti nielen zabavia, ale zároveň ich aj v niečom stimulujú. Stále tak niekde vzadu v hlave mám kus učiteľky, ktorá mi hovorí, že hračka musí byť nielen pekná, ale aj tak trošku vzdelávacia.

Presne také sú vyfarbovacie omaľovánkové koberce .

Kobercové omaľovánky

Za ten nápad by som výrobca najradšej objala.

Skvelá vec, skvelý nápad a deti bavia skutočne neuveriteľne. Český výrobok , na ktorý môžeme byť hrdí. Je to zábava na dlho. Pokiaľ poznáte príslovie, že ak sú deti viac ako 5 minút ticho, znamená to väčšinou nejaký problém, tak to tu neplatí. Pri tomto koberci máte istotu, že ticho bude naozaj dlho – pokojne hodinu – a problém to nebude. Vyfarbovanie deti vtiahne do tvorivej činnosti, a nebudete ani vedieť, že sú deti doma.

Nápad je geniálne jednoduchý. Bavlnený olemovaný kruh s potlačou, ktorý deti zaujme ak nemu prateľné fixky.

Obrázky si môžu deti vyfarbovať úplne podľa vlastnej fantázie. Ak chcú, nemusia len vyfarbovať, môžu do koberca dokresliť čokoľvek, čo ich napadne. V tomto vyfarbovaní je všetko dovolené.

Ak je koberec vyfarbený, alebo okukaný – jednoducho ho dáte do práčky, vyperiete a začne vyfarbovanie znova . Opäť tak, ako sa deťom momentálne chce a čo sa im páči. Nikdy tak nebude koberec rovnaký, a zakaždým bude tvoriť trošku inú dekoráciu. Pretože si deti koberec vyfarbujú samé, sú naň aj patrične hrdé. Veď si predsa samy zdobia izbičku.

Kobercové omaľovánky

Je to aj fajn vec k spoločne strávenému času

Farbiť môžete pokojne s deťmi, a užijete si pri tom veľa zábavy.

Samozrejme, že som vyskúšala koberec vyfarbovať. Zaujímalo ma, ako sa s fixkami pracuje, či sa nerozpíja, alebo dokonca neprepijú cez koberec na podlahu.

S fixkou sa farbí dobre. Každý ťah necháva za sebou len čiaru podľa šírky hrotu, a farba zostáva iba tam, kde má byť. Nerozpíja sa vôbec, takže sa nemusíte báť preťahovania. Farba zostáva len na povrchu maľovaného koberca, neprepije sa naskrz - nemusíte sa teda vôbec báť.

Keď budete kresliť veľa a často, a fixky sa vypíšu – jednoducho dokúpite ďalšie fixky na textil, a maľovať môžete donekonečna.

Pre menšie deti je vyfarbovanie skvelé na precvičenie motoriky . Naučí sa držať ceruzku, a cvičí si okrem samostatného kreslenia aj vyfarbovania – teda trafiť sa správne do obrázku a nepreťahovať. Je to naozaj veľmi fajn vec. Deti väčšinou pri kreslení nebavia veľmi sedieť pri stole - koberček môžete samozrejme mať na stole, tam sa ale asi nezmestí nikdy celý (neviem, ako máte kto veľké stoly), takže maľovanie na zemi je pre deti perfektný relax . Pri kreslení sedia, alebo si pokojne k nemu ľahnú a môžu sa prevaľovať a pohybovať ako chcú a potrebujú.

Koberec, ktorý si deti môžu samé vyfarbiť, je tak jednou z najlepších hračiek, ktoré mi prešli rukami. Skvelý nápad, jednoduché prevedenie. Stačí kvalitný materiál a kvalitná potlač, a deti môžu tvoriť. Keď je domaľované, šup s koberčekom do práčky a začína sa farbiť znova.

Kobercové omaľovánky


Pozrite sa na kobercové omaľovánky

Súvisiace články z kategorie Inšpirácie a súčasné designové trendy

Vianočná kobercová inšpirácia

Vianočná kobercová inšpirácia

Vianoce sa rýchlo blížia, a tak si určite kladiete tú najčastejšiu otázku: aký vianočný darček by ste mali zaobstarať svojim blízkym? Prečítajte si náš článok s tipmi.
Čítať viac
Inšpirujte sa v interiéri jesennými trendmi tohto roku

Inšpirujte sa v interiéri jesennými trendmi tohto roku

Teplé deky, vôňa sviečok a prechádzky v opadanom lístí – áno! Ale jeseň ale nie je len o tom, hľadajte inšpiráciu v najnovších trendoch.
Čítať viac
Provence štýl v interiéri – jednoduchá rafinovanosť francúzskeho vidieka

Provence štýl v interiéri – jednoduchá rafinovanosť francúzskeho vidieka

Provence štýl odráža stáročnú tradíciu francúzskych vidieckych domov a nenapodobiteľnú krásu Azúrového pobrežia. Ako tento štýl dosiahnuť v interiéri?
Čítať viac