🍀 Komu sa nelení, tomu sa zelení. Na všetky UMELÉ TRÁVY využite zľavu 15 % s kódom TRAVA15

Do ktorých miestností sa hodí vinyl, kam PVC a kam koberce?

PVC podlahy majú veľkú tradíciu a v posledných rokoch sa tento materiál podarilo významne zdokonaliť. Ponúka veľkú škálu vzorov, dodáva sa v roliach a hodí sa do bytov, kde chodíte naboso. Ako anti alergénny je ideálny do domácností alergikov, do kancelárií i nemocníc. Ľahko sa udržuje, dobre izoluje teplo aj hluk a odolá škrabancom. Môžete ho doplniť aj podlahovým vykurovaním.

Výhodou vinylových podláh je vysoká odolnosť proti poškriabaniu, realistický vzhľad – verne imitujúce drevo, kameň aj dlažbu, a taktiež možnosť kombinácie s podlahovým vykurovaním. Vlhkosti odolá lepšie ako PVC, a preto ho môžete položiť aj do kúpeľne. Štandardne sa dodáva po dielikoch, ktoré uľahčujú pokládku . Oceníte ho v domácnosti, kde sú deti a domáci miláčikovia.

Metrážové koberce väčšinou volíme do miestností so strednou záťažou: spálne, jedálne, či obývacej izby. Chodby, haly a detské izby bývajú frekventovanejšie, preto by mal koberec umiestnený v týchto priestoroch spĺňať vyššie nároky. Jeho údržba je oproti PVC a vinylu náročnejšia, a preto voľte vyššiu kvalitu. Na druhú stranu koberec obvykle poskytuje vyššiu mieru komfortu, než iné podlahy a aj jeho cena môže byť veľmi dobrým dôvodom, prečo vybrať práve túto podlahovú krytinu.

Špeciálnou kategóriou sú potom trávne koberce . Tie sa používajú vo vnútorných aj vonkajších prostrediach, na terasách, v okolí bazéna či detského ihriska, na parkovacích státiach, ale uplatnenie nájdu aj na balkónoch či lodžiách.

Pretože v dnešnej dobe nikto nemá čas čítať a my máme radi jednoduché a rýchle rady, tu to máte v skratke čierna na bielom:

Lacná krytina na málo frekventované miesta v dome : PVC alebo koberec
Odolná krytina do bytu či kancelárie : vinyl alebo záťažové PVC či záťažový koberec
Do exteriéru : trávne, outdoorové koberce
Pre maximálnu mieru komfortu : koberec
Krytina, ktorá vydrží naozaj dlho : vinyl
Aktuálne trendy : vinyl + kusový koberec
Do kuchyne : vinyl alebo odolné PVC
Pre maximálnu zvukovú izoláciu : koberec + podložka pod neho

Ale viete, ako to je. Fantázii sa medze nekladú a ani iné použitie podlahovej krytiny, než je vyššie uvedené, nie je zle. Záleží len na vašich preferenciách. A pokiaľ si nie ste istí, radi Vám poradíme.

Akú podlahu vybrať?

Teraz, keď viete rozdiely, pozrite si ponuku:



Metrážové koberce PVC podlahy Vinylové podlahy

Súvisiace články z kategorie Aladinov radca

Sprievodca kusovými kobercami. Ako vybrať ten pravý?

Sprievodca kusovými kobercami. Ako vybrať ten pravý?

Koberec má v interiéri svoju veľkú úlohu: dokáže vhodne doplniť vybavenie miestnosti, stane sa nosným dekoratívnym prvkom, vymedzí priestor na zábavu a vnesie do priestoru rovnováhu.
Čítať viac
Ako ušetriť až niekoľko tisíc ročne za kúrenie kúpi koberce?

Ušetrite až niekoľko tisíc ročne za kúrenie. Kúpte si koberec

Vedeli ste, že môžete ušetriť až niekoľko tisíc ročne za náklady na kúrenie kúpou vhodného koberca?
Čítať viac
Ktoré podlahové krytiny sú vhodné pre alergikov?

Ktoré podlahové krytiny sú vhodné pre alergikov?

Pre alergikov je prostredie domova kľúčovým faktorom pre zdravie a pohodu. Výber správnej podlahy môže mať vplyv na kvalitu vzduchu v miestnosti a na množstvo alergických reakcií. Prečítajte si náš článok.
Čítať viac