🔔 Podlahy a metrážne koberce v AKCII! Využite až 44% zľavu s kódom PODLAHA15.

Detský koberec: Kvalitné a drahšie, alebo lacnejšie a vymeniť?

Pokiaľ zariaďujete alebo modernizujete detskú izbičku, určite zvažujete možnosti, čím pokryť podlahu. Koberec je skvelý variant s množstvom výhod, ktoré oceníte vy aj vaše deti. Podľa čoho by ste mali koberec vyberať?

Do detskej izbičky sú jasnou voľbou koberce s nízkym a hustým vlastom. Sú príjemne mäkké, a navyše jednotlivé vlákna sa nedajú ľahko vytrhnúť. Najmä u menších detí tak nehrozí vyšklbávanie a strkanie chlpov do úst. Nespornou výhodou týchto kobercov je aj ich údržba. Nečistoty a omrvinky sa nedostanú hlboko do koberca a ľahko ich vysajete. Koberec navyše detský priestor príjemne zateplí a zútulní. Zmierňuje aj hluk aj otrasy, čo oceníte predovšetkým v panelákových bytoch. Respektíve, najviac to ocenia susedia, ktorí bývajú pod vami. Všetci vieme, ako môžu byť detské hry divoké, plné behu, skokov a dupania. Koberec na podlahe dokáže susedov aspoň trochu ušetriť zdieľanie detských dobrodružstiev.

Zvážte, na ako dlho koberec máte

Než začnete s výberom koberca, mali by ste si položiť zásadnú otázku: Na ako dlho koberec do izbičky kupujete? Za ako dlho budete chcieť izbičku znova modernizovať? Odpovede sa zásadne odvíja od veku vášho dieťaťa. Malé deti narobia veľa neplechy, aj napriek všetkej snahe rodičov skôr alebo neskôr rozbabrajú po koberci čokoládu, žuvačky, modelínu, farbičky ... ich fantázie nepozná medzí.

Taký koberec tak samozrejme skôr alebo neskôr bude treba čistiť, drhnúť škvrny a fľaky a zachraňovať čo sa dá. Predpokladá sa tiež, že ako dieťa porastie, jeho izbička sa bude v čase meniť. Budete kupovať nový nábytok, posteľ, stôl. A to všetko samozrejme ladiť do jedného štýlu. Vrátane koberca.

Úlohu hrajú aj záujmy a obľúbené postavy vašej ratolesti. To, že dvojročné dieťa je nadšené z koberca s obľúbenou rozprávkovou postavičkou neznamená, že sa mu bude páčiť aj v predškolskom veku. Víly aj autíčka sú síce nadčasové, ale nech chceme alebo nie, deti dospievajú a tým sa mení aj to, čo majú rady. Ponuka detských kobercov je naozaj veľká, meniť a experimentovať tak môžete našťastie podľa ľubovôle, podľa aktuálnych preferencií vášho miláčika.

Trefou do čierneho pre každé dieťa sú Hracie koberce. Hračky nie sú len zábava, pomáhajú deťom objavovať svet okolo nich. Hranie je dokonca nevyhnutné pre ich zdravý vývoj a rast, pretože ich učia riešiť problémy, sociálnu interakciu, kreativite, rozvíjať logické myslenie i motorické schopnosti. Že už majú vaše deti hračiek? Hravé koberce majú hneď niekoľko vlastností, ktoré určite oceníte. Tepelne izolujú, skvele rozjasnia každý interiér, sú hebké na dotyk, pre detské hry sú na rozdiel od iných druhov podláh bezpečnejšie, a navyše si s nimi užijete veľa zábavy.

Pubertiak si vyberie už sám

Izbičky starších detí, najmä tých na prahu puberty, sú samostatnou kapitolou. Ich kráľovstvo si chcú navrhovať samy, mnohokrát napriek rodičom, ktorí v očiach adolescenta samozrejme nemajú žiadny vkus. Nechajte dieťaťu voľnú ruku, nech prejaví svoju fantáziu a povie vám svoje predstavy. Vrátane koberca, ktorý priestor zútulní. Pokiaľ vaše dieťa napríklad hrá na nejaký hudobný nástroj, hodiť sa bude aj ako už spomínané odhlučnenie. Väčšie deti nedajú kobercu už toľko zabrať ako malé deti, investícia je to teda už dlhodobá, minimálne na niekoľko rokov. Aj v kategórii týchto kobercov je v ponuke nepreberné množstvo vzorov aj farieb. Stačí sa aspoň trošku zhodnúť na predstavách rodičov a pubertálneho dieťaťa. A to bude vlastne na celej akcii asi to najzložitejšie. Držíme vám palce!



Pozrite sa na DETSKÉ KUSOVÉ KOBERCE

Súvisiace články z kategorie Kusové a metrážne koberce

Ako ušetriť až niekoľko tisíc ročne za kúrenie kúpi koberce?

Ušetrite až niekoľko tisíc ročne za kúrenie. Kúpte si koberec

Vedeli ste, že môžete ušetriť až niekoľko tisíc ročne za náklady na kúrenie kúpou vhodného koberca?
Čítať viac
Interiér vo funky štýle - pre umelecké duše

Interiér vo funky štýle - pre umelecké duše

Je cool, funky a trochu bizarné, ale zároveň šik, vycibrený a individualistický. Prečítajte si článok o funky štýle.
Čítať viac
Ako vybrať behúň do domácnosti? Praktický návod

Ako vybrať behúň do domácnosti: praktický návod

U nás nájdete viac ako 300 vzorov aj behúne na mieru. Ako vybrať ten najvhodnejší? Prečítajte si náš článok a budete mať jasno.
Čítať viac